Abelia kaprer Microsoft-direktør

Skal styrke foreningen på IKT.

Abelia kaprer Microsoft-direktør
Christine Korme slutter i Microsoft for å bli ny Abelia-direktør med ansvar for digitalisering og fornying. Bilde: Marius Jørgenrud

Microsoft Norge mister sin kommunikasjonsdirektør de siste fem årene, Christine Korme, som går til en nyopprettet stilling i Abelia.

Før sommeren vil hun tiltre i jobben som direktør for digitalisering og fornyning. Abelia er NHOs forening for kunnskaps- og teknologinæring med 1.650 bedrifter på medlemslisten.

- Det har vært fem fantastiske og lærerike år i Microsoft. Av og til dukker det opp muligheter som er så spennende at man tenker at dette må jeg bare. Fortsatt kan jeg jobbe med mange av tingene jeg har kompetanse på, både innen IKT, politikk og kommunikasjon, sier Korme til digi.no.

Hvem som fyller tomrommet etter henne i Microsoft er ikke kjent.

Mer IKT

For Abelia er rekrutteringen av Korme ledd i økt satsing på IKT-området. De skal også ansatte en ny IKT-fagsjef som begynner 1. august, skriver organisasjonen i en pressemelding.

Administrerende direktør Håkon Haugli i Abellia uttaler at det er viktig for dem å synliggjøre at IKT er mer enn en ordinær bransje. IKT gjennomsyrer som kjent alle andre næringer.

- Det ligger store muligheter innen digitalisering, enten det er snakk om fornying av offentlig sektor, økt produktivitet, bedre helse- og omsorgstjenester, og ikke minst innen utdanning. Christine Korme kjenner IKT-bransjen veldig godt og har solid innsikt i norsk politikk og samfunnsliv. At hun også har bred erfaring fra media vil gi oss mulighet til å sette digitalisering tydelig på dagsorden, sier Haugli.

Les også fra 2010: TV 2-profil går til Microsoft

Korme begynte i Microsoft i 2010 og hadde da 17 års fartids fra TV 2, som journalist, nyhetsanker og reporter. Mange vil kanskje huske henne som tv-kanalens Washington-korrespondent eller programleder i Tabloid. Av utdannelse har hun en bachelorgrad fra Syracuse University og en mastergrad i ledelse fra BI, Handelshøyskolen.

Hvor lenge hun blir værende i stillingen er foreløpig ikke klart, men før sommeren skal hun altså være på plass i ny jobb.