Acer har lansert to lekre premium-Chromebooker for bedrifter


Acer har lansert to lekre premium-Chromebooker for bedrifter
(Foto: Acer)


I en pressemelding har Acer nå kunngjort et par nye Chromebook-modeller som er spesifikt rettet mot næringslivet. De to modellene heter Chromebook Spin 13 og Chromebook 13, og tilhører det Acer kaller premium-segmentet. Det betyr at de byr på noe mer påkostede egenskaper enn vi er vant til med Chromebook.

Chromebook Spin 13 er som navnet antyder en såkalt konverterbar PC, som betyr at skjermen kan vippes helt rundt 360 grader slik at man kan bruke maskinene i et nettbrettformat. Denne modellen kommer også med digitalpenn. Chromebook 13 har på sin side et konvensjonelt laptop-design.

Aluminiumsinnpakning

Begge maskinene har en skjermstørrelse på 13,5 tommer og kommer med full aluminiumsinnpakning, som skal gjøre modellene både hardføre, tynne og lette, lover produsenten.

Acer Chromebook 13. Foto: Acer

Oppløsningen hos begge ligger på 2256 x 1504, som kvalifiserer til såkalt «full HD+», og dette gir også et størrelsesforhold på noe mer uvanlige 3:2. Acer peker på at dette gir 18 prosent mer vertikalt rom å jobbe på sammenlignet med det vanlige 16:9-formatet, som igjen skal redusere skrollingen når man for eksempel jobber med regneark og andre dokumenter.

Av øvrige, tekniske spesifikasjoner kommer Spin 13 med prosessoralternativene Intel Core i5-8250U eller Core i3-8130U, opptil 16 GB minne og opptil 128 GB eMMC-lagring. Chromebook 13 kommer med alternativene Intel Core i3-8130U, Intel Pentium 4415U eller Intel Celeron 3865U, opptil 16 GB minne og enten 32 eller 64 GB eMMC-lagring.

Acer sier at de nøyaktige spesifikasjonene vil variere mellom de ulike regionene, så det er uvisst akkurat hva som blir tilgjengelig her til lands. Tilkoblingene omfatter 802.11ac 2x2 MIMO, Bluetooth 4.2 og USB 3.1 Type-C-porter på hver side. Vanlig USB 3.0 og microSD-kortleser er også på plass. 

Norsk pris og tilgjengelighet på de to nye Chromebook-modellene er ikke kjent .

Les også: Dette er et av de beste iPad-alternativene »

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen