FORBRUKERTEKNOLOGI

Acer jobber for å løse brann i elev-PC

Har fløyet inn teknikere for å granske.

En Chromebook Spin 11 tok fyr i Sandnes i forrige uke. Også i Bergen kommune bes elever med slik maskin om å legge den igjen på skolen.
En Chromebook Spin 11 tok fyr i Sandnes i forrige uke. Også i Bergen kommune bes elever med slik maskin om å legge den igjen på skolen. Foto: Acer
6. nov. 2019 - 09:35
Les også

Det er fremdeles ukjent hva som var årsaken til at en Chromebook fra Acer begynte å brenne i Sandnes forrige uke.

– Det første vi gjorde var å sende et norsk team for å gjøre grundige undersøkelser av den aktuelle maskinen. Seinere har vi fløyet inn ytterligere teknisk support for å granske hendelsen, sier Ekaterina Bakhbava PR-sjef i Norden for Acer til Bergens Tidende.

Hun understreker at saken har høyeste prioritet for sel­skapet.

Vi ser ingen grunn til at kundene skal la være å bruke dem

Etter at det begynte å brenne i en Chromebook i Sandnes torsdag, har Bergen kommune bedt elever som har denne type PC, om å legge den igjen på skolen. Direktør for Etat for skole, Marius Arnason Bøe, sier til avisa at de ennå ikke fått noen til­bakemelding fra leverandøren.

Les også

Bakhbava i Acer sier det er sjelden at selskapet får rapport om røykutvikling fra PC-er.

– Vi ser ingen grunn til at kundene skal la være å bruke dem, og mener det ikke er nødvendig med spesielle forholdsregler, sier hun.

(©NTB)

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.