TWITTER

Alle nye brukere må trolig betale for å bruke X – men summen er ikke stor

Betalingsløsningen testes for tiden ut i to land.

X, tidligere Twitter, skal trolig begynne å ta betalt av alle nye brukere, men ennå testes løsningen kun ut i to land.
X, tidligere Twitter, skal trolig begynne å ta betalt av alle nye brukere, men ennå testes løsningen kun ut i to land. Illustrasjonsfoto: Colourbox/60804335
19. okt. 2023 - 08:36

Twitter, nå kalt X, har vært gjennom mange endringer siden Elon Musk tok over skuta. Et av mannens hovedmål har vært å bli kvitt bot-ene på plattformen, og i den forbindelse har X nå kunngjort en stor nyhet.

På X' støttesider opplyses det nå at tjenesten har startet en test som innebærer at alle nye brukere er nødt til å abonnere på tjenesten for å kunne bruke flere av kjernefunksjonene, som å legge ut nye innlegg, like andres innlegg, svare på innlegg, samt sitere og bokmerke innlegg.

Én dollar i året

Med andre ord er det ikke mye man kan gjøre uten å starte et abonnement, annet enn å lese andres innlegg og se medieinnhold som legges ut. Summen er imidlertid lav, én dollar per år – som betyr at det dreier seg om en symbolsk sum som har som hovedformål å «renske opp» på plattformen.

Abonnementsløsningen testes for tiden ut i de to landene New Zealand og Filippinene. X sier de kommer til å dele resultater på et senere tidspunkt, og planen er formodentlig en bredere lanseringen av abonnementsløsningen – uten at det er oppgitt en konkret tidsramme for når dette eventuelt skal skje.

 Ifølge X er hensikten med å innføre betaling for å bruke tjenesten å redusere søppelposting (spam), «manipulering» av plattformen og ikke minst motvirke bot-fenomenet, som fremkommer tydelig av navnet på prøveordningen – «Not a Bot».

Må verifisere telefonnummer

Tjenesten hevder at abonnementsløsninger hittil har vist seg å være den eneste løsningen som fungerer i stor skala.

Det presiseres at eksisterende brukere ikke vil bli omfattet av prøveordningen, da den altså kun gjelder personer som oppretter en ny konto for første gang. I tillegg til å betale for tilgang til tjenesten, må brukere i den nye prøveordningen også verifisere telefonnummeret sitt.

X/Twitter har også tidligere lansert tiltak for å komme bot- og spam-fenomenet til livs. I sommer innførte tjenesten en begrensning på hvor mange direktemeldinger (DM) uverifiserte brukere kan sende per dag. Elon Musk har tidligere uttalt at spam-problemet har økt kraftig og at det snart blir umulig å skille bot-er fra ekte mennesker på grunn av den raske utviklingen innen kunstig intelligens.

Twitter får på plass en ny ordning som noen brukere muligens ikke vil like.
Les også

Nå skal Twitter ta betalt for sin mest populære totrinnsverifisering

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.