IT-BRANSJEN

Amazon er verdens mest verdifulle selskap

Amazon inntok mandag for første gang posisjonen som verdens mest verdifulle børsnoterte selskap.

Amazon har gått forbi Microsoft som verdens mest verdifulle selskap. Apple hadde førsteplassen i flere år, men er nå nummer fire.
Amazon har gått forbi Microsoft som verdens mest verdifulle selskap. Apple hadde førsteplassen i flere år, men er nå nummer fire. Foto: Richard Vogel / AP / NTB scanpix
8. jan. 2019 - 09:47

Etter en oppgang på 3,4 prosent mandag, gikk Amazon forbi Microsoft og var verdt til sammen 796,8 milliarder dollar, tilsvarende drøyt 6,8 billioner kroner. Til sammenligning er det norske oljefondet for tiden verdt rundt 8,25 billioner.

Amazon har opplevd en eventyrlig vekst etter å ha utviklet seg fra å være en nettbokhandel til å selge nær sagt alt mulig på nett, i tillegg til å bygge en egen strømmetjeneste og selge IT-tjenester i stor skala. På fem år er omsetningen mer enn tredoblet og lå i 2018 på 232,3 milliarder dollar.

Apple har lenge vært det selskapet i verden som hadde høyest markedsverdi, men falt fra tronen da aksjen stupte nylig. Selskapet har mistet flere hundre milliarder i børsverdi siden toppnoteringen i fjor, og varsel om svakere iPhone-salg i Kina bidro til at selskapet nå er på fjerdeplass, bak Amazon, Microsoft og Googles eierselskap Alphabet.

Også Amazon har falt betraktelig i verdi siden toppnoteringen på over 1 billion dollar i september i fjor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.