ANDROID

Android 12 har skapt store problemer

Usedvanlig mye nytt fører til usedvanlig mange feil.

For mange smartmobilbrukere har ikke Android 12 gitt noen forbedring. Tvert imot.
For mange smartmobilbrukere har ikke Android 12 gitt noen forbedring. Tvert imot. Illustrasjon: Panda Security
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. jan. 2022 - 15:00

Kombinasjonen av at Android 12 trolig er den største oppgraderingen av Android siden 2014 og det at mange av brukerne av eksisterende Android-toppmodeller i større grad enn tidligere forventer å motta nye versjoner relativt kort tid etter at de er lansert av Google, ser ut til å være en ekstra uheldig kombinasjon. 

Flere mobilleverandører, inkludert Samsung og OnePlus, har sett seg nødt til enten å utsette lanseringen av egne, Android 12-baserte oppdateringer eller å sette utrullingen på pause. Årsaken er hopetall med feil og klager fra brukerne. Dette omtaler The Verge i en større gjennomgang.

Googles Rick Osterloh presenterer Pixel Watch – selskapets første egne smartklokke.
Les også

Nå skal Google utfordre Apple Watch

Noen virkelig store problemer

Problemene ser ikke ut til å gjelde alle modeller.  Samsungs Galaxy Z Fold 3 og Galaxy Z Flip 3 nevnes spesielt, da noen av disse til og med nekter å starte etter å ha blitt oppgradert til Android 12. Men også brukere av OnePlus-mobilene 9 og 9 Pro skal ha opplevd store problemer med oppdateringen som kom for over en måned siden. En ny og forbedret versjon ble utgitt helt i slutten av desember.

Selv om en del av problemene tilsynelatende er knyttet til leverandørenes forsøk på å integrere Android 12 med leverandørenes egne brukergrensesnitt og tilleggsfunksjonalitet, er heller ikke Googles nyeste Pixel-telefoner forskånet for problemer. 

Den offisielle kildekoden til Android 12 ble lansert i oktober i fjor, bortimot en måned senere enn normalt. Det gikk enda en stund før den nye versjonen ble tilgjengelig for Pixel-mobilene. Samme måned ble Pixel 6 og 6 Pro lansert, med Android 12 ferdig installert. 

Kan føre til lengre ventetid

I desember kom det en oppdatering til Pixel 6-mobilene som skulle rette en rekke feil, men den førte samtidig til forverring av enkelte problemer. Til slutt valgte Google å trekke hele oppdateringen. En ny oppdatering til Pixel 6-mobilene, hvor feilene skal være rettet, ble tilgjengelig i forrige uke.

Alle disse problemene kan føre til at både Google og mobilleverandørene er mer forsiktige neste gang, noe som kan bety både en redusert mengde nyheter i Android 13 og forlengede testperioder før den neste versjonen blir rullet ut den enkelte brukers mobil.

En av de nye KI-funksjonene i Chrome lar deg lage tekster basert på kun noen få ord.
Les også

Gir Chrome KI-innsprøytning: Flere oppgaver skal bli lettere

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.