FORBRUKERTEKNOLOGI

Android-skaperen har vist frem en mobil som ligner på en fjernkontroll til TV-en

10. okt. 2019 - 08:59

For et par år siden viste Android-grunnlegger Andy Rubin frem en ambisiøs mobiltelefon kalt Essential Phone, som ikke ble en stor suksess. Nå forsøker Rubin seg nok en gang på innovasjon innen mobildesign, viser det seg.

Som blant andre Engadget rapporterte la Rubin nylig ut en serie Twitter-meldinger hvor han presenterer en helt ny mobil med en meget uvanlig formfaktor.

Ligner på en fjernkontroll

«Project Gem», som han har døpt den nye mobilen, skiller seg ut ved at den har en avlang fasong som minner veldig om en TV-fjernkontroll.

Produktet er ennå langt unna forbrukermarkedet, og følgelig foreligger ingen tekniske detaljer utover det man kan utvinne fra bildene.

I en video demonstrerer Rubin imidlertid én ganske uvanlig egenskap, nemlig at mobilen byr på fargeskiftende materialer på baksiden, som innebærer at mobilen endrer farge avhengig av synsvinkelen.

Mobilen skal også by på en ny type grensesnitt som er tilpasset et «radikalt» annerledes grensesnitt, i Rubins egne ord», men hva dette betyr er også temmelig uklart.

  <i>Foto:  Andy Rubin/Twitter</i>
  Foto:  Andy Rubin/Twitter

Skal endre folks perspektiv

– Vi har jobbet med en ny enhet som skal endre perspektivet ditt på mobiler. Den er nå i tidlig testing hos vårt team utenfor lab-en. Ser frem til å dele mer i nær fremtid, heter det i en Twitter-melding som ble lagt ut på kontoen til Rubins selskap Essential.

Andy Rubin var en av grunnleggerne av selskapet Android Inc., som altså jobbet med mobiloperativsystemet da Google kjøpte selskapet i 2005. Rubin ble med over til Google, men forlot senere selskapet og har siden blant annet startet teknologiselskapet Essential Products.

Essentials første produkt var mobiltelefonen Essential Phone, som ble lansert i 2017 og blant annet bød på delvis modulært design.

Les også: Utsatt for hard test: Skjermen tåler langt færre sammen­foldinger enn Samsung lover »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.