Apple frister med utviklerpakke

Tre operativsystemer, én pris.

Apple frister med utviklerpakke
99 dollar i året gir nå tilgang til alle Apples utviklingsverktøy. Bilde: Apple

Apples WWDC-konferanse er tross alt ment først og fremst for utviklere, og dermed presenteres det alltid flere nyheter av relevans for de som jobber med apper og programvare.

Les også: Slik skal Apple stjele Android-brukere.

En nyhet som ble kunngjort i går som definitivt er et stort pluss for utviklere er den nye pakkeløsningen som omfatter alle selskapets operativsystem.

Rimeligere

Tidligere fantes det to separate utviklerprogrammer, for OS X og iOS, og hver av disse kostet 99 dollar per år å være en del av. 

Nå blir disse slått sammen, og får selskap av utviklerverktøy for watchOS - operativsystemet til smartklokken Apple Watch, som nå også er blitt mye mer utviklervennlig. Det vil si at man vil kunne utvikle applikasjoner til alle de tre systemene for 99 dollar per år. 

Eksisterende medlemmer av utviklingsprogrammene blir nå migrert til det nye opplegget, det eneste man trenger å gjøre er å godkjenne en ny avtale.

Dette er nytt i de nye operativsystemene.

Det som er inkludert i programmet er alle utviklingsverktøy (Xcode 7, Swift 2 og CloudKit), tilgang til betaversjoner av operativsystemene, tilgang til alle Apple-teknologier, enten det er Apple Pay, HealthKit, kart eller andre tjenester, teknisk støtte og distribusjon gjennom App Store, til testing og til utrulling utenfor Mac App Store. 

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.