ARBEIDSLIV

Arrangerer 48 timers digital dugnad for koronaløsninger

Denne helgen arrangerer Hack the Crisis Norway en dugnad som skal finne løsninger som kan redde liv og arbeidsplasser.

Line Gaare Paulsen er en av rådgiverne i helgens hackathon.
Line Gaare Paulsen er en av rådgiverne i helgens hackathon. Foto: IKT-Norge
1. apr. 2020 - 16:51

Hva ville gjort ditt liv enklere å håndtere akkurat nå, spurte dugnadsgruppa som kaller seg Hack The Crisis Norway.

Denne helgen har godt over 200 personer med vidt forskjellige yrker meldt seg til dugnadsarbeid. De er ingeniører og IT-folk, lærere, leger og psykologer. 

Vis mer

Og så langt er det foreslått 114 problemstillinger de vil prøve å finne en løsning på i løpet av 48 timer. Bak initiativet står Oslo Business Region, Emergence School of Leadership og Code 11.

Påske-problemstilling fra departement

Et av forslagene kommer fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet ved Paul Chaffey. De har tatt kontakt og bedt om hjelp til forslag til aktiviteter for folk ikke reiser bort i påsken, men blir hjemme, kanskje i en by eller et tettbygget strøk. 

Line Gaare Paulsen jobber i IKT-Norge og er rådgiver for hackatonen. Hun forteller at de har prøvd å gå bredt ut for å nå andre yrkesgrupper enn utviklere og teknologer. 

Oslo kommune er sponsor, og har vært en viktig støttespiller, forteller Paulsen.

– Vi er stolte av å ha dem som sponsorer. De bidrar med ressurser som muliggjør en hackaton som kommer hele landet til gode, sier hun. 

– Dette ville aldri kommet i gang hvis ikke Oslo kommune var en spydspiss.

Tor W. Andreassenvkriver i kronikken at selskapene han nevner nedenfor, gir lovgiverne et frempek mot hva fremtidige vekstnæringer i Norge kan være: digitale tjenesteytende plattformer som lett kan skaleres på en bærekraftig måte.
Les også

En bærekraftig fremtid er digital

Kan bidra fra ytterste nøgne ø

Fordi alt skjer digitalt, er det plass til alle som vil bidra, og geografi blir heller ingen hindring. Folk fordeles på digitale arbeidsrom og har jevnlig kontakt med en mentor, i tillegg til at eksperter innenfor ulike fagfelt vil svare på spørsmål.

Åpningen vises på dugnadens nettside fredag klokka 16. 48 timer senere, søndag klokka 16, er det deadline. Samme kveld annonseres flere vinnere som får en pengesum, og oppfølging til å utvikle idéer og realisere produkter og tjenester.

På ti dager, siden 19. mars, har en rekke ulike sponsorer meldt seg. Det kåres flere vinnere søndag, og hver vinner av en førsteplass får 100.000 kroner som startkapital. I tillegg får vinnere til hjelp og oppfølging videre i prosessen mot å lansere et produkt eller en tjeneste. 

Direktør Lillian Røstad, professor Michael Riegler og forsker Mikkel Lepperød, alle ved Simula Research Lab, foreslår en rekke tiltak for å sikre kontinuerlig fremgang av etisk rettet og vitenskapelig ny KI.
Les også

Sju tiltak for å sikre etisk og vitenskapelig ny KI

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra