AMAZON ALEXA

Avis: – Amazon lager egen smartbrille

Uten skjerm og kamera, men med digital taleassistent.

Det er uklart hvordan brillen fra vil se ut. Dette er kun et illustrasjonsbilde.
Det er uklart hvordan brillen fra vil se ut. Dette er kun et illustrasjonsbilde. Bilde: Fotofikling digi.no
20. sep. 2017 - 10:25

Amazon utvikler en ny smartbrille som blir selskapets første produkt i kategorien kroppsnær teknologi. Den digitale taleassistenten Alexa er innebygget. Det melder Financial Times, gjengitt av nyhetsbyrået Reuters.

Brillen skal ikke ha skjerm eller kamera, ifølge avisens kilder. Følgelig vil den ikke kunne sammenlignes direkte med verken Google Glass, Snap-brillen Spectacles.

Lekkasjene beskriver en enklere smartbrille som kan påkalle Alexa uansett hvor brukeren måtte befinne seg. Vi antar derfor at den må pares med en mobiltelefon over bluetooth. 

En innebygget mikrofon skal ta imot talekommandoer. Enheten skal gi lyd tilbake med såkalt «bone conduction»-teknologi. Det vil si at den sender lyd gjennom hodeskallen din, en teknologi den i så fall deler med explorer-utgaven av Google Glass.

Fra tidligere har Amazon lansert en rekke produkter i Echo-serien, både smarte høyttalere, kamera samt også en konsoll med skjerm og mulighet for videosamtaler, alle integrert med Alexa – eller strengt tatt Amazon Lex, som er navnet på den bakenforliggende plattformen.

Ifølge Financial Times jobber Amazon nå også med et overvåkningskamera til smarte hjem, som skiller seg fra Echo Look-produktet de lanserte i USA i våres.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.