IT-BRANSJEN

Basefarm bytter navn

Det norske IT-selskapet vil fra i dag bli kjent som Orange Business Services.

Bjart Kvarme, daglig leder i Orange Business Services AS, Cloud Division (tidligere landsjef for Basefarm Norge).
Bjart Kvarme, daglig leder i Orange Business Services AS, Cloud Division (tidligere landsjef for Basefarm Norge). Foto: Orange Business Services
Heidi SævoldHeidi SævoldJournalist
12. sep. 2022 - 16:10

Det skriver selskapet i en pressemelding mandag.

Selskapet er er en europeisk driftsleverandør av samfunns- og virksomhetskritiske IT-løsninger i offentlig og privat sky.

I august 2018 ble Basefarm kjøpt av det franske telekomselskapet Orange for 3,3 milliarder kroner.

Siden oppkjøpet har Basefarms vekst innen offentlige og private skytjenester skutt fart, spesielt i de nordiske landene, skriver selskapet i en pressemelding.

«Samlet under en merkevare vil store og små kunder fra hele verden kunne stole på at Orange blir en enda bedre partner for å utvikle deres digitale virksomhet», skriver selskapet.

Selskapets leveransemodellen dekker hele spekteret fra innovasjon og forretningsutvikling via prosjektfase til løpende produksjon. Tjenestespekteret inkluderer rådgivning, big data, AI, informasjonssikkerhet og colocation.

Smartsky hadde tilholdssted i Tromsø. Daglig leder Thomas Dragseth sier til Digi at han gjorde alt i sin makt for at selskapet skulle overleve. Han har vært i kontakt med en rekke investorer for å få skyplattformen til å leve videre, uten hell.
Les også

Norsk skyselskap konkurs: – Det har vært et tøft marked

Tjenestene leveres med støtte fra Oranges eksisterende globale nettverk med tilhørende infrastruktur og cybersikkerhet, skriver de.

Selskapet skriver også at de fokuserer på behovene til bedriftskunder og tilbyr hjelp til å transformere plattformene deres og flytte de sentrale applikasjonene deres til hybrid IT- og multiskymiljøer.

– Den utvidede kompetansen og kapasiteten som oppnås gjennom den nye profileringen, vil bidra til økt innovasjon og dermed enda bedre forutsetninger for å hjelpe våre kunder med deres virksomhet, i Europa så vel som i resten av verden, sier Bjart Kvarme, daglig leder i Orange Business Services AS, Cloud Division (tidligere landsjef for Basefarm Norge).

Selskapet ble etablert i Norge i 2000 og har over 760 medarbeidere i Norge, Sverige, Nederland, Tyskland og Østerrike. Hovedkontoret ligger i Oslo.

André Schackt og Thomas Kronen har begge nylig sluttet i Orange Cyberdefense. Begge går nå til Telenor Amp.
Les også

Telenor utnyttet lederflukt: – For et kupp

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.