SIKKERHET

Bergen kommune beklager til skoleeleven som varslet om sikkerhetshull

Byrådsleder i Bergen kommune, Harald Schjelderup, kom onsdag med en uforbeholden unnskyldning til 13-åringen.
Byrådsleder i Bergen kommune, Harald Schjelderup, kom onsdag med en uforbeholden unnskyldning til 13-åringen. Foto: Heiko Junge/NTB
10. apr. 2019 - 15:10

I bystyret onsdag ba byrådsleder Harald Schjelderup gutten som sto bak datainnbruddet i Bergen kommune om unnskyldning, melder Bergens tidende

– Jeg ønsker at mine første ord offentlig om denne saken skal være disse: Bergen kommune vil komme med en uforbeholden unnskyldning til gutten og hans familie, sa Schjelderup.

Ber politiet gi tilbake utstyr

I forrige uke kom det frem at politiet mente gutten hadde gjort seg skyldig i en straffbar handling, og uttalte blant annet at han hadde påført Bergen kommune tap av omdømme.

Siden gutten er under den kriminelle lavalder ble saken lagt  bort, men noe av guttens datautstyr ble beslaglagt. Dette utløste flere gaveoverrekkelser og innsamlingsaksjoner av både penger og datautstyr til skoleeleven fra selskaper og privatpersoner. 

I ettertid meldte NRK at politiet trakk uttalelsen om tap av omdømme, og vedgikk at formuleringen var uheldig. 

Byrådsleder Schjelderup skal også ha opplyst bystyret om at kommunen har bedt politiet gi det beslaglagte datautstyret tilbake til 13-åringen, og at gutten har vært på besøk i kommunens IT-etat. 

– Kompetansen denne gutten sitter på, er unik for hans aldersgruppe, og vi vil bidra til at han får utviklet sine ferdigheter, skal Schjelderup ha sagt i bystyret.

Les også: Politiet på bærtur når de straffer ung sikkerhetsvarsler

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.