Amazon Web Services

Brakk foten – fikk sparken av Amazon Web Services

Ingeniøren ved Amazons datasenter i svenske Eskilstuna får nå erstatning.

Ingeniøren havnet i en fallulykke og ble sykmeldt. Så fikk han sparken fra Amazon Web Services.
Ingeniøren havnet i en fallulykke og ble sykmeldt. Så fikk han sparken fra Amazon Web Services. (Illustrasjonsfoto: Colorbox)

Ingeniøren ved Amazons datasenter i svenske Eskilstuna får nå erstatning.

(RETTELSE: Ulykken var ikke arbeidsrelatert, da den skjedde hjemme hos vedkommende. Han får heller ikke tilbake jobben, opplyser et PR-byrå på vegne av Amazon. Saken er endret for å gjenspeile dette onsdag 14. oktober 2020 klokken 08:12.)

Amazon Web Services (AWS) har tapt en rettssak i Stockholm tingrett, som tvinger dem til å betale 16 måneders lønn, samt en erstatning på 50.000 svenske kroner.

Saken gjelder en ingeniør fra Nederland, som i 2018 ble hyret inn til arbeidet med å føre opp IT-gigantens datasenter i Eksilstuna, melder Di Digital.

I november 2019 havnet mannen i en fallulykke. Han ramlet da ned en fire meter høy stige, brakk foten og ble sykmeldt fram til april 2020.

Den ikke navngitte ingeniøren i 35-årsalderen hadde i forkant klaget på et «kaotisk og stressende» arbeidsmiljø, samt dårlig oppfølging med søvnproblemer som resultat.

Ugyldig oppsigelse

To måneder etter friskmelding valgte AWS å si opp mannen. Dette med bakgrunn i påstått «sviktende arbeidsprestasjoner». En helt grunnløs påstand, anførte mannens fagforening Unionen, ifølge næringslivsavisen.

Amazon Web Services ga motparten rett allerede før hovedforhandlingene. Domstolen fikk således en enkel jobb med å annulere oppsigelsen. Ingeniøren får imidlertid ikke jobben sin tilbake. AWS er også idømt saksomkostninger på totalt 44.000 svenske kroner.

Stockholm-regionen til Amazon Web Services ble satt i drift rett før julen 2018. Anslagsvis 150.000 til 240.000 dataservere er fordelt på tre anlegg i Eskilstuna, Katrineholm og Västerås. 

Les også

Kommentarer (8)

Kommentarer (8)
Til toppen