TELEKOM

Chilimobil til motsøksmål mot Telenor for 27 millioner kroner

Mobilaktøren Chilimobil har gått til motsøksmål mot Telenor for 27 millioner kroner etter at telegiganten saksøkte selskapet for ubetalte regninger.

Telenor saksøkes for 27 millioner kroner etter anklager om prisjuks.
Telenor saksøkes for 27 millioner kroner etter anklager om prisjuks. Illustrasjonsfoto: Håvard Fossen
12. aug. 2020 - 08:00 | Endret 12. aug. 2020 - 13:28

Dagens Næringsliv melder at partene samles i Bærum tingrett i september, og at både søksmålet og motsøksmålet skal behandles da.

Chilimobil mener Telenor driver prisjuks etter at sistnevnte satte en avgift på 30 kroner per sim-kort i måneden i 2015. Chilimobil tilbyr ulike typer mobilabonnement og mobilt bredbånd, og en viktig del av deres forretningsmodell har vært å selge billige kontantkort. Da Telenor innførte sim-avgiften i 2015 ble selskapets kontantkortvirksomhet ulønnsom og marginaliserte satsingen. I 2016 byttet Chilimobil partner til Telia.

– Dette er et klassisk tilfelle av marginskvis, der en dominerende aktør presser andre aktører ut av markedet ved å tilby en tjeneste til en pris som er lavere enn kostnaden ved å levere tjenesten, sier administrerende direktør Lars Ryen Mill i Chilimobil til DN.

Telenor avviser at det er grunnlag for kravet og krever selv 9 millioner kroner i ubetalte regninger fra Chilimobil.

NSMs regelbrudd kunne vært avverget, mener Finansdepartementet. De peker på at Justisdepartementet har et ansvar. Her er justisminister Emilie Enger Mehl (Sp).
Les også

Justisdepartementet får kritikk: – Har ikke hatt kontroll

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra