SIKKERHET

Chrome får støtte for fingeravtrykk-autentisering i Android og på Mac

17. sep. 2018 - 19:00

Chrome har likhet med andre nettlesere allerede fått på plass støtte for WebAuthn, som legger til rette for biometriske innlogginger, men nå er en annen viktig bit på plass som lar oss faktisk dra nytte av teknologien. 

Som blant andre 9to5google melder har den seneste betaversjonen av den kommende Chrome 70-versjonen fått støtte for autentisering med fingeravtrykk i Android og på Mac. Sistnevnte gjennom Touch ID-teknologien.

Støtten kommer i form av en oppdatering av WebAuthn-programmeringsgrensesnittet og er –som man kan lese på Chromium-bloggen – aktivert som standard i betaversjonen. 

Får også «shape detection»

For å bruke den fingeravtrykkbaserte autentiseringen i Chrome er brukeren selvsagt også avhengig av at nettsidene man besøker også har WebAuthn-støtten på plass. 

Stadig flere tjenester er i ferd med å få dette.

Google har imidlertid også en annen Chrome-nyhet å kunngjøre på Chromium-bloggen.

Chrome 70-betaen har nemlig fått et programmeringsgrensesnitt for noe som heter «Shape Detection».

Dette er et nytt, eksperimentelt programmeringsgrensesnitt som setter brukere i stand til å identifisere ansikt, strekkoder, tekst i bilder og QR-koder. 

Av andre nyheter vil Chrome nå automatisk gå ut av fullskjermmodus når en nettside viser dialogbokser relatert til autentisering og betaling.

Dette er en sikkerhetsløsning som skal sikre at brukeren får den fulle konteksten når man tar en avgjørelse, da slike dialogbokser vanligvis fyller hele skjermen og stjeler all oppmerksomheten.

Les også: Google skal legge ned Inbox »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.