INBOX FOR GMAIL

Google skal legge ned Inbox

Vil i stedet bruke kreftene på den mest brukte epostopplevelsen.

Da Google Inbox kom for fire år siden, introduserte den en ny måte å presentere epost på. Nå skal tjenesten legges ned og brukerne flyttes tilbake til Gmail-grensesnittet. På bildet vises den opprinnelig Inbox-appen.
Da Google Inbox kom for fire år siden, introduserte den en ny måte å presentere epost på. Nå skal tjenesten legges ned og brukerne flyttes tilbake til Gmail-grensesnittet. På bildet vises den opprinnelig Inbox-appen. Bilde: Google YouTube-video
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. sep. 2018 - 11:49

Google har varslet at selskapets alternative brukergrensesnitt til Gmail, Inbox for Gmail, skal legges ned ved utgangen av mars 2019. Inbox er i dag tilgjengelig både i en webutgave og som mobilapp.

Da Inbox kom i 2014, introduserte den en hel del ny funksjonalitet som skulle gjøre epostopplevelsen bedre for brukerne. Dette inkludere automatisk prioritering, påminnelser om oppfølging av eldre meldinger, smartsvar og mulighet for å utsette eposter til et framtidig tidspunkt, slik at de midlertidig forsvinner fra innboksen. 

I 2014: Google forsøker å temme e-posten

Ikke helt som før

En god del av den samme funksjonaliteten ble også inkludert i den store Gmail-oppdateringen som kom i april i år.

Det er likevel forskjeller, og alle som nå har vennet seg til å bruke Inbox, vil nå måtte venne seg til å bruke Gmail på nytt, eventuelt ta i bruk noe helt annet.

Google har utgitt en guide for Inbox-brukere som må returnere til Gmail igjen. Der forklares det hvordan en del funksjonalitet fra Inbox også kan tas i bruk i Gmail. 

Trolig har Google brukt Inbox til å finne ut hva av den nye funksjonaliteten som har fungert og ikke for brukerne. Nå som denne perioden er over, velger Google å bruke de samlede ressursene på videreutviklingen av Gmail. 

Leste du denne? Google med etterlengtet nyhet i Gmail-appene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.