TWITTER

Datatilsynet bekymret for X: – Et personvernmareritt

Datatilsynet mener det er grunn til bekymring rundt Elon Musks «altmulig-app» X.

Den nye logoen til Twitter (X) sett på Twitter-kontoen til Elon Musk, mens den gamle Twitter-logoen vises i bakgrunnen.
Den nye logoen til Twitter (X) sett på Twitter-kontoen til Elon Musk, mens den gamle Twitter-logoen vises i bakgrunnen. Foto: Reuters/Clodagh Kilcoyne
27. juli 2023 - 12:37

Musk varslet nylig at Twitter var i ferd med å bli til X. Både navnet og logoen har siden blitt endret.

Mandag avslørte han også videre planer for selskapet, nemlig å skape en «altmulig-app».

– Twitter ble kjøpt av X Corp. for å sikre ytringsfrihet og som en akselerator for X, altmulig-appen. Dette er ikke bare et selskap som bytter navn og fortsetter å gjøre det samme, skrev han i en melding på Twitter.

I en intern epost til ansatte, som CNBC har fått innsyn i, sier Twitter-sjef Linda Yaccarino at X skal koble sammen lyd, video, meldinger og betaling for å skape en global markedsplass for ideer, varer, tjenester og muligheter.

Meta-direktør Mark Zuckerberg reiste seg og henvendte seg direkte til publikum under høringen i Senatets justiskomité onsdag.
Les også

Tek-direktører var i kongresshøring: Zuckerberg ba om unnskyldning

Seksjonssjef Tobias Judin i Datatilsynet sier til Kampanje at det er grunn til bekymring.

– Å samle alle opplysninger om oss på ett sted kan gjøre oss sårbare. Vil informasjonen brukes for markedsføringsformål? Det vil i så fall gjøre det lett å manipulere oss. Vil appen dele data med tredjeparter, eller vil all informasjonen om oss brukes til å lære opp neste generasjon kunstig intelligens? Hva hvis appen har et sikkerhetsbrudd og dataene kommer på avveie? spør Judin og fortsetter:

– Vi vet at forretningsmodellen til teknologiselskapene er å tjene penger på dataene våre, så vi må regne med at informasjonen vil bli brukt til noe. Dette kan potensielt bli et personvernmareritt.

Musks planer om en «altmulig-app» har høstet sammenligninger med den kinesiske appen WeChat, som er en av verdens største apper med en brukerbase på over 1,5 milliarder.

Tiktok har over en milliard brukere.
Les også

Bytedance har ingen planer om å selge Tiktok

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.