FORBRUKERTEKNOLOGI

Dells nye business-laptop kommer med unik webkamera-løsning

Oppgraderer Latitude-toppmodellen.

Nye Latitude 9420 kommer i både konverterbar variant og som vanlig laptop.
Nye Latitude 9420 kommer i både konverterbar variant og som vanlig laptop. Foto: Dell
6. jan. 2021 - 17:00

Den store CES-messen går snart av stabelen i digital form, men allerede nå har PC-giganten Dell kunngjort et knippe nyheter – deriblant nye modeller i sin business-rettede Latitude-serie, og disse har noen nyvinninger å by på.

Den nye toppmodellen i serien, Latitude 9420, kommer med en ny funksjon som Dell påstår er den aller første i sitt slag i bransjen. Webkameraet på PC-en er nemlig utstyrt med en automatisk, fysisk lukkerfunksjon – kalt Safeshutter.

Skal gi bedre sikkerhet

Dette er altså et kameradeksel som åpnes og lukkes automatisk gjennom synkronisering med videokonferanse-applikasjonene på PC-en. Ifølge produsenten skal dette by et ekstra sikkerhetslag ved at man ikke trenger å bekymre seg for spionasje når kameraet ikke er i bruk.

Det er også mulig å manuelt deaktivere både kamera og mikrofon via tastaturet.

Latitude 9420 skal ifølge Dell også være den første PC-en som kommer med Intels såkalte Visual Sensing Technology, som blant annet skal gi mer pålitelig automatisk oppvåkning og låsing av PC-en basert på visuell registrering av brukerens tilstedeværelse.

Ellers har PC-en automatisk lyskorreksjon og mulighet for uskarp bakgrunn til bruk under videosamtaler, og den har i den sammenheng også fire støykansellerende mikrofoner og fire høyttalere.

Konverterbar eller laptop

Av øvrige, tekniske spesifikasjoner kommer PC-en med ellevte generasjon Intel Core-prosessorer opptil i7 vPro, opptil 32 GB minne og opptil 1 TB SSD. Når det gjelder tilkoblingsmuligheter har den støtte for både Wifi 6 og 5G.

Latitude 9420 kommer i to utgaver – én med vanlig laptop-design og én såkalt konverterbar variant hvor skjermen kan vippes helt rundt. Begge kommer med 14-tommers skjerm, men den konverterbare har høyere oppløsning på 2560 x 1600 piksler, mens laptop-utgaven skilter med 1920 x 1280. Skjermen er en 10-punkts berøringsskjerm.

Designmessig har maskinen et skrog i børstet aluminium, og er en spinkel sak med en startvekt på 1,33 kilogram.

PC-en skal lanseres til våren, men den norske prisen foreligger ennå ikke. Den amerikanske startprisen ligger på 1950 dollar.

HP Elite Dragonfly G2 kommer nå med 5G og innebygget sporing fra Tile.
Les også

Lanserer bærbare PC-er med 5G og innebygget sporing

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.