OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Den nye Android P-betaen er ferdig – skal ligne på den endelige versjonen

Bilder er hentet fra Google I/O-konferanse i mai, hvor flere opplysninger om Android P ble delt
Bilder er hentet fra Google I/O-konferanse i mai, hvor flere opplysninger om Android P ble delt Foto: Google

utviklerbloggen for Android opplyses det nå at den tredje betaversjonen av Android P er sluppet. Denne seneste betaen skal ifølge Google ligge «svært nær» det vi kommer til å se i den endelige, ferdige versjonen av Android P.

Android P Beta 3 skal blant annet by på diverse feilfikser og optimaliseringer knyttet til stabilitet, samt generell finpuss. Den nye betaversjonen inneholder også nye sikkerhetsoppdateringer for juli måned.

Google lettet på sløret rundt Android P allerede i mars i år, og på selskapets I/O-konferanse i mai ble flere opplysninger om det nye operativsystemet delt med offentligheten.

Mer intelligent

Noe av det nye i Android P er at det skal bli et «smartere» operativsystem som nyttiggjør kunstig intelligens i langt større grad enn tidligere. Noe brukere skal kunne merke på flere ulike måter.

En av måtene teknologien skal komme Android-brukere til gode er gjennom en ny løsning Google har kalt «adaptivt batteri».

Dette er en løsning som bruker maskinlæring til å forutsi hvilke apper du kommer til å bruke i løpet av de neste timene, og hvilke du ikke kommer til å bruke før senere.

Tilpasser bruksmønster

Basert på dette skal operativsystemet tilpasse seg bruksmønsteret ditt, for på den måten å allokere batterikapasitet til den prioriterte aktiviteten på mobilen.

Kunstig intelligens skal også benyttes til å gjøre selve grensesnittet mer intelligent i Android P. Det nye operativsystemet skal, i tillegg til å forutsi appene du kommer til å bruke, også kunne forutsi de neste handlingene dine på mobilen – en funksjon Google kaller «app actions».

Basert på læring av aktivitetsmønsteret ditt vil man med denne funksjonen kunne få opp forslag til handlinger direkte i grensesnittet – uten at man trenger å åpne de aktuelle appene først.

Mer intelligent batteristyring er blant nyhetene i Android P. Foto: Google

«Slices»

Funksjonen skal også integreres i Google-tjenester som søk, hvor man kan få opp forslag til handlinger blant søkeresultatene basert på hva man søkte etter, og Google Play.

En beslektet funksjon er «Slices», som er interaktive «biter» av applikasjoner som kan dukke opp ulike steder i operativststemet.

Som et eksempel på hva dette innebærer demonstrerte Google hvordan man for eksempel kan søke etter en tjeneste i søkemotoren, og få opp et knippe forslag til konkrete, relevante handlinger knyttet til tjenesten blant søkeresultatene.

Les også: Skal gjøre det tryggere å dele Android-apper delt utenfor Google Play »

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.