KARRIEREPODKAST

Derfor bytter Ski-VM-sjef Berit Svendsen jobb ofte

Berit Svendsen drar fordeler av å skifte jobb. Nå tar hun med seg Vipps-teknologien til Ski-VM 2025.

Berit Svendsen (i midten) har gått fra sjefsjobb i Telenor til Vipps, og nå leder hun ski-VM 2025 i Trondheim. I podkasten Teknisk sett karriere snakker hun med journalistene Kjersti Flugstad Eriksen (t.v.) og Tuva Strøm Johannessen om hvorfor det er lurt å skifte jobb ofte.
Berit Svendsen (i midten) har gått fra sjefsjobb i Telenor til Vipps, og nå leder hun ski-VM 2025 i Trondheim. I podkasten Teknisk sett karriere snakker hun med journalistene Kjersti Flugstad Eriksen (t.v.) og Tuva Strøm Johannessen om hvorfor det er lurt å skifte jobb ofte. Foto: Bjørn Stockman
24. jan. 2022 - 13:00

Berit Svendsen er aktuell som leder for Ski-VM i Trondheim i 2025. Der er kombinasjonen bærekraft og teknologi øverst på agendaen, forteller hun i ukens episode av Teknisk sett karriere.

Hun svarer også på hvorfor hun gikk fra jobben som leder i Vipps internasjonalt og hvilke erfaringer har hun med seg fra tiden som konserndirektør i Telenor.

Svendsen har de siste årene skiftet jobb ofte, noe hun synes er viktig for egen del:

– Jeg har et motto om at du skal gripe mulighetene, sier hun.

Svakt cyberforsvar i Norge

Mot slutten av episoden snakker hun om sin bekymring for et svakt cyberforsvar i Norge, og kanskje er det dette området hun skal jobbe med etter VM?

For i 2019 ledet hun Svendsen-utvalget, der hun på oppdrag for Forsvarsdepartementet skulle vurdere hvordan Forsvaret kunne rekruttere bedre. I rapporten fra utvalget var behovet for å styrke cyberforsvaret en viktig konklusjon. Blant foreslo Svendsen at Forsvaret må rekruttere «gamere». I podkasten sier hun hvorfor dette fremdeles er aktuelt:

– Norge er et av verdens mest digitaliserte land. Og vi er en av de flinkeste på digitalisering. Jeg kan vel ikke si at vi er en av de flinkeste i verden på cyberforsvar? sier hun.

– Er du bekymret?

– Totalt sett ser vi et alarmerende bilde. Veldig mange offentlige etater har fått beskjed fra Riksrevisjonen at de ikke er beredt nok mot cyberangrep, svarer hun.

I podkasten svarer hun på hva hun gjør om Ski-VM 2025 blir hacket.

    • Hør episoden i nettspilleren øverst i artikkelen eller der du vanligvis lytter til podkaster. 

Teknisk sett karriere

– Hvem er du i arbeidslivet? 

Kjersti Flugstad Eriksen og Tuva Strøm Johannessen er journalister i Teknisk ukeblads karriereredaksjon og står bak podkasten Teknisk sett karriere. <i>Illustrasjon:  Sebastian Hagemo/ Kjersti Magnussen</i>
Kjersti Flugstad Eriksen og Tuva Strøm Johannessen er journalister i Teknisk ukeblads karriereredaksjon og står bak podkasten Teknisk sett karriere. Illustrasjon:  Sebastian Hagemo/ Kjersti Magnussen

Det prøver journalistene Kjersti Flugstad Eriksen og Tuva Strøm Johannessen i Teknisk Ukeblads karriereredaksjon å gi dere svar på.

I podkasten Teknisk sett karriere byr de på innsiktsfulle samtaler med spennende gjester om hvordan du kan utvikle deg som menneske i jobbhverdagen. Ny episode slippes hver onsdag.

Her finner du Teknisk sett karriere:

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

Har du tips til gjester eller har du spørsmål til podkasten? Send oss en e-post!

Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.