iPhone-sårbarheter

Det kan være uaktuelt for FBI å avsløre iPhone-sårbarhet

Forklaringen til FBI-direktøren vil kanskje overraske.

Det kan være uaktuelt for FBI å avsløre iPhone-sårbarhet

Forklaringen til FBI-direktøren vil kanskje overraske.

FBI planlegger ifølge Wall Street Journal ikke å fortelle Apple om sårbarheten som ble utnyttet for å få tilgang til iPhone 5C-enheten til den ene av San Bernardino-terroristene.

Angivelig handler det ikke bare om at FBI ikke vil, men også at etaten ikke kan. For selv om FBI-agentene vet hvordan skal kan bruke verktøyet kjøpte for å knekke den aktuelle mobiltelefonen, kjenner etaten angivelig ikke til hvordan verktøyet egentlig fungerer eller hva slags sårbarheter som utnyttes.

Ingen hensikt

FBI mener det ikke har noen hensikt å etablere noen egen revisjonsprosess ved Det hvite hus for å avgjøre om detaljer om sårbarheten skal avsløres, siden disse detaljene uansett ikke er kjente for andre enn de som lagde verktøyet. Dette sa FBI-direktør James Comey i en uttalelse under et besøk ved Georgetown University i Washington D.C. i går.

- Nøkkelspørsmålet er om vi kjenner til sårbarheten, eller om vi bare kjøpte et verktøy og ikke har nok kunnskaper om sårbarheten til å sette i gang en revisjonsprosess, sa han.

Det sies ingenting om hvorfor det ikke er mulig å finne ut hva det aktuelle verktøyet egentlig gjør. Men det er ikke usannsynlig at regler om opphavsrett er en avgjørende.

Annen sårbarhet

Omtrent samtidig har det blitt kjent at FBI den 14. april fortalte Apple om en helt annen sårbarhet i selskapets produkter. Dette skriver Reuters.

Også denne sårbarheten, som skal berøre eldre utgaver av både iOS og OS X, skal ha vært gjennom en revisjonsprosess hos amerikanske myndigheter før det ble avgjort at den kunne avsløres. Men Apple skal ha løst problemet på egenhånd allerede for ni måneder siden.

Sårbarheten finnes i iOS 9 og El Capitan-utgaven av OS X. Apple sier til Reuters at selskapet ikke planlegger å gi ut noen sikkerhetsoppdatering til denne eldre programvaren.

Til toppen