Kantega-reklamefilm går viralt

Det lille norske selskapet ville bare ha tak i nye ansatte. Nå har 4 millioner sett kontorvideoen deres


Kantega ville bare ha tak i nye utviklere. Nå har videoen deres blitt sett av over en million mennesker.
Kantega ville bare ha tak i nye utviklere. Nå har videoen deres blitt sett av over en million mennesker. (Bilde: Kantega)


I et stadig tøffere marked å rekruttere utviklere i, hever norske Kantega innsatsen for å få tak i dyktige folk med en rekrutteringsfilm som nettopp har passert 4 millioner visninger.

Selskapet ser etter utviklere som kan besette Java-stillinger i både front- og bakende samt spesialister på brukeropplevelse (UX-designere).

(se filmen lenger ned i saken)

– Det er et tøft marked å få tak i folk, og vi ønsker å ansette flinke og dyktige utviklere hos oss. Da vil vi skille oss ut, sier administrerende direktør Marti Collin i Kantega til digi.no.

Unilad tech

Reklamefilmen ble lagt ut i forrige uke, men det var ikke før Unilad tech tok kontakt, at det virkelig tok av. 

Filmen hadde ifølge Collin nådd rundt 70 000 på Facebook da britene tok kontakt. Deretter har det bare gått slag i slag. 

– Onsdag morgen passerte vi 800 000 visninger. Nå er vi helt i fyr og flamme på kontoret her, sier Collin.

Artig vri på utviklerlivet

Jobbannonsen er et samarbeid med reklamebyrået Spoon, og har en artig vri på hvordan det er å jobbe som utvikler i en rekke store konsulenthus verden over. Det er selskapets egne ansatte som medvirker i reklamefilmen.

Reklamefilmen har tydeligvis slått an, for nå får IT-selskapet – med rundt 120 medarbeidere –forespørsler fra hele verden om det kommer en oppfølger.

Marit Collin er administrerende direktør i det norske selskapet Kantega. Foto: Kantega

Selv om millionvisningene ikke har det fått det til å gå varmt riktig enda på HR-kontoret, har det kommet inn en og annen søknad. 

Søknader fra utlandet

Ikke alle søkerne er norske. 

– Med denne responsen har vi skjønt at vi blir nødt til å oppdatere de engelske hjemmesidene våre, konstaterer Collin til digi.no.

Hun og resten av medarbeiderne er klare for å ta inn alle nasjonaliteter på kontorene i Bergen, Trondheim og Oslo. 

– Vi har tidligere fått inn en italiener på kontoret her som vi la opp et norsk-løp til. I starten snakket alle engelsk med ham, så pratet vi bare norsk til ham mens han fikk prate engelsk tilbake. Så gikk vi helt over til norsk. Etter et halvt år snakket han flytende norsk. Det fungerte meget bra. 

Dusører på 100 000 kroner

digi.no har tidligere skrevet om et brennhett marked for IT-utviklere. Det blir blant annet gitt finnerlønn til de som klarer å sette ulike selskaper i kontakt med dyktige folk.

Eneste krav er at de er villige til å bytte jobb. 

Dusørene kan være så høye som 100 000 kroner.  IKT-Norge mener IT-bransjen som helhet er underbemannet.

Den medlemsfinansierte interesseorganisasjonen mener de beste tiltakene for å få has på problemet er å skape flere IT-studieplasser.

(artikkelen fortsetter under)

– Markedet er støvsugd for kompetanse

Samtidig må skoleverket innføre programmering fra barneskolealder. Til digi.no fortalte IKT-Norge tidligere i år at dette er noe flere andre land gjør med stort hell. 

– Markedet er støvsugd for kompetanse. Vi utdanner ikke nok mennesker, og kommer til å få et kjempeproblem framover, har direktør Heidi Austlid i IKT-Norge tidligere uttalt til digi.no

Den problemstillingen kjenner Collin i Kantega seg igjen i. Ifølge henne er det en kjempestor etterspørsel for utviklere med to til tre års erfaring. 

Det skyldes blant annet at IT-selskapene da slipper å bruke masse tid på opplæring av ferske studenter. 

– Vi må sloss for å tiltrekke oss de beste

– Men alle er velkomne hos oss. Vi har ganske strenge krav til kvalitet, og utviklerne våre gjennomgår faglige intervjuer hvor de blir nødt til å reflektere over problemstillinger, slik at vi kan verifisere at de er på rett nivå. 

– Alle våre utviklere er også i kontakt med kunder, så det er viktig for oss at de personene vi skal ansette både er faglig og sosialt sterke. 

Derfor har Kantega også vært villige til å bruke penger på et reklamebyrå når de skal finne nye ansatte.

– Vi må sloss for å tiltrekke oss de beste, sammenfatter direktør Marit Collin i Kantega til digi.no.

Kommentarer (14)

Kommentarer (14)
Til toppen