FORBRUKERTEKNOLOGI

Dette er den første hybrid-PC-en med Chrome OS

HP Chromebook x2 konkurrerer med iPad Pro, men er mye rimeligere.

10. apr. 2018 - 09:56

Googles operativsystem Chrome OS er i ferd med å få solid fotfeste og har nå begynt å innta flere formfaktorer. Nylig meldte vi om det første Chrome OS-nettbrettet, og nå har også den første Chrome OS-baserte hybrid-PC-en dukket opp – i form av HPs nye Chromebook x2.

Chromebook x2 er en såkalt «detachable», som betyr at det dreier seg om et nettbrett som kommer med avtakbar tastaturdel. Den nye HP-modellen konkurrerer på mange måter med Apples 12,9-tommers iPad Pro, men er med sin skjermstørrelse på 12,3 tommer bittelitt mindre.

  <i>Foto:  HP</i>
  Foto:  HP

Rimelig

Maskinvaremessig er maskinen utstyrt med en syvende generasjon Intel Core m3-prosessor og opptil 8 GB minne. Den kommer kun med 32 GB minne, som riktignok kun er halvparten av hva man finner på iPad Pro, men plassen kan bygges ut til 256 GB via microSD.

Skjermen har en respektabel oppløsning på 2400 x 1600 piksler og er dekket av Gorilla Glass 4. Ellers finner vi stereohøyttalere, front- og bakkamera på henholdsvis 5 og 13 megapiksler, og to USB Type-C-porter. Batteritiden ligger på 10 timer.

Man kan få maskinen med en digitalpenn som kan gjøre den mer nyttig i for eksempel jobb- eller skolesammenheng, og ellers lover HP at den magnetiske hengselen skal gjøre det enkelt å ta av tastaturdelen samt å bruke maskinen i ulike moduser.

HP Chromebook x2 har en amerikansk startpris på 600 dollar, og ligger dermed en god del lavere enn for eksempel iPad Pro, som har en startpris i Apple-butikken på 9000 kroner – riktignok med litt bedre spesifikasjoner. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Apples mest populære iPad fikk nylig en oppgradering »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.