Dette er det første nettbrettet med Chrome OS
(Foto: Acer)

Dette er det første nettbrettet med Chrome OS

Acer Chromebook Tab 10 retter seg mot bedrifter og utdanningssektoren.

Googles lettdrevne operativsystem Chrome OS har vi hittil kun sett på rimeligere bærbare PC-er, men nå har horisonten omsider blitt utvidet. I en pressemelding har Acer nemlig avduket det første Chrome OS-baserte nettbrettet. 

  Foto: Acer

Chromebook Tab 10, som produktet heter, er hovedsakelig rettet mot kommersielle aktører og skolesektoren. Det skal slippes i Europa i mai til en pris på 329 euro, som tilsvarer drøye 3000 kroner.

Kommer med digital penn

Nettbrettet skilter med en 9,7 tommer stor IPS-berøringsskjerm med en oppløsning på 2048 x 1536 piksler. Under panseret finner vi ellers en OP1-systembrikke bestående av to Cortex-A72-kjerner og fire Cortex-A53-kjerner, 4 GB minne og 32 GB lagringsplass.

Modellen har front- og hovedkamera på henholdsvis 2 og 5 megapiksler, og batteriet skal holde ut i opptil 9 timer. Nettverksforbindelsene omfatter 2x2 MIMO 802.11ac Wi-Fi og Bluetooth 4.1, og USB 3.1 Type-C er også på plass. Med en vekt på 550 gram er nettbrettet for øvrig ganske lett.

Det er ellers verdt å merke seg at nettbrettet kommer med en egen stylus, Wacom EMR , som ikke krever batteri og som kan festes i dekselet på nettbrettet. Pennen skal også tåle fall.

Med Chrome OS om bord kan man altså bruke alt av Google Play-apper på nettbrettet, samt at IT-administratorer kan holde kontroll på nettbrettene via Chrome Education-lisensen. Produktet lanseres som sagt i mai, men det er uvisst akkurat når kan fåes tak i her til lands. 

Mer behov for heftig lagringsplass? Dette er verdens største SSD »

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen