TELEKOM

Dette er den mest solgte Android-mobilen til nå i år

Analyseselskapet tror vi vil se en dreining i markedet mot billigere smartmobiler.

Samsung Galaxy A51 topper listen over de mest solgte Android-mobilene i årets første kvartal.
Samsung Galaxy A51 topper listen over de mest solgte Android-mobilene i årets første kvartal. Foto: Samsung
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. mai 2020 - 10:27

Ifølge en rapport fra analyseselskapet Strategy Analytics var Samsung Galaxy A51 (4G) den mest solgte, Android-baserte smartmobilen globalt i årets første kvartal. I Norge er denne modellen tilgjengelig for i underkant av 4000 kroner. Det finnes også en dyrere modell med 5G-støtte. Mobilen var inne på Telias topp 10-liste i Norge for februar, men forsvant fort ut igjen.

De mest solgte Android-mobilene i første kvartal av 2020. <i>Illustrasjon: Strategy Analytics</i>
De mest solgte Android-mobilene i første kvartal av 2020. Illustrasjon: Strategy Analytics

Det skal ha blitt levert 6 millioner eksemplarer av denne modellen, noe som ifølge Strategy Analytics utgjør 2,3 prosent av de totale leveransene. Den skal være populær i flere regioner, ikke minst i Europa og store deler av Asia.

På papiret har A51 ganske mye å stille opp med mot Apples nye og noe dyrere Iphone SE-modell, bortsett fra når det gjelder prosessorkraften. Der vil trolig Iphone SE være i en klasse for seg, blant de noe rimeligere telefonene, en god stund framover. 

På andreplass kom Xiaomi Redmi 8, med en markedsandel på 1,9 prosent. Den solgte spesielt godt i India og Kina, men også i Europa skal salget av den kinesiske mobilen være økende. 

Google Pixel 8 Pro.
Les også

Klager over «klumper» under skjermen på Pixel-telefoner. Nå svarer Google

Langt mellom toppmodellene

Først på tredjeplass, med 1,7 prosent, kommer toppmodellen Samsung Galaxy S20+. Dette er dessuten den eneste toppmodellen i oversikten til Strategy Analytics, som er begrenset til de seks mest leverte modellene.

Ifølge Strategy Analytics er markedet for Android-baserte smartmobiler i økende grad dominert av billigere telefoner enn tidligere. Strategy Analytics mener dette vil forsterkes etter hvert som mange lands økonomi svekkes på grunn av koronakrisen.

– Smartmobilkonsumenter globalt er i ferd med å bli mer prissensitive, og de ser etter nye Android-modeller som leverer mest mulig for de pengene de har, sier Juha Winter, meddirektør i Strategy Analytics, i en pressemelding.

– Android er i ferd med å gå inn i en post-premium-æra, fortsetter han.

Ifølge Strategy Analytics leverte Apple 39,2 millioner smartmobiler globalt i årets første kvartal. Selskapet har en rekke Iphone-modeller på markedet. Fortsatt ligger gamle modeller som Iphone 7 iblant på topp 10-listene i Norge. Vi har ikke sett tall for hvor mange eksemplarer det er levert av hver modell. 

Illustrasjonsbilde.
Les også

Apple bekrefter: Iphone får støtte for SMS-arvtakeren RCS

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.