ANALYSER

Dette er tidenes mest populære apper

I alle fall for iOS.

App Annies rangering over tidenes mest populære apper og spill til iOS består nesten utelukkende av titler utgitt i 2013 og tidligere.
App Annies rangering over tidenes mest populære apper og spill til iOS består nesten utelukkende av titler utgitt i 2013 og tidligere. Foto: Kelvin Song/Creative Commons
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. sep. 2015 - 07:34

Analyseselskapet App Annie har regnet ut hva som er de ti mest nedlastede appene og spillene til iOS siden selskapet begynte å registrere dette i juli 2010, og fram til juli i år. Resultatene er samlet i en fersk rapport.

Leste du denne? De aller fleste app-er samler inn informasjon om barn 

Topp ti apper

Den mest populære, nedlastbare appen til iOS er også den eldste blant appene på ti på topp. Dette er Facebook-appen, som ble lansert i juli 2008. Den betydelig nyere Facebook Messenger (august 2011) kom på andre plass, foran Googles YouTube-app fra september 2012.

Deretter følger i rask rekkefølge Instagram, Skype, WhatsApp Messenger, Find My iPhone, Google Maps, Twitter og iTunes U.

Bortsett fra Skype og Twitter, utgis samtlige apper på topp 10 av enten Apple, Facebook eller Google, eller datterselskaper av disse. Listen viser også at det ikke er enkelt for relativt nye apper å komme med blant de ti på toppen. Den nyeste av disse appene ble første gang utgitt i desember 2012.

Ifølge App Annie blir alle ti fortsatt lastet ned flere millioner ganger hver måned.

Les også: Android-brukerne laster ned mest 

Mest populære spill

Blant spillene er det større i alle fall større mangfold blant utgiverne som har en plassering blant topp ti. Det er kun Rovio og Imangi som har mer enn én plassering.

Listen toppen av Candy Cruch Saga som King utga i november 2012, foran Fruit Ninja fra Halfbrick Studios (fra april 2010) og Rovios Angry Birds fra desember 2009.

Deretter følger Subway Surfers, Despicable Me, Clash of Clans, Temple Run, Angry Birds Rio, Temple Run 2 og Words With Friends.

Det nyeste spillet på listen er Despicable Me fra juni 2013.

Svakt personvern: Også norske mobilapper får kritikk 

Omsetning

App Annie har også beregnet hvilke spill og apper som har hatt størst omsetning i den aktuelle perioden. Det er langt fra alle apper som skaper noen direkte omsetning, i form av kjøpspris, app-annonser eller kjøp inne i appen.

Av de ti mest brukte iOS-appene, er det bare Skype som er med blant de ti appene med størst omsetning.

Listen toppen av Pandora Radio fra Pandora, foran Line fra Line og Zoosk fra Zoosk. Også på denne listen er det kun apper som er minst tre år gamle.

De tre spillene mest størst global omsetning mellom juli 2010 og juli 2015 var Clash of Clans fra Supercell, Candy Crush Saga og Puzzle & Dragons fra GungHo Online.

Norsk:Mobilapp kan redde hundrevis av liv i året

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.