TESLA

Elon Musk har solgt 4,5 millioner Tesla-aksjer

Om han skal komme opp i et salg på 10 prosent av aksjene, må han fortsatt selge flere millioner.

Tesla-grunnlegger Elon Musk solgte onsdag rundt 900.000 aksjer for 1,1 milliarder dollar. Pengene skal gå til betaling av skatt på kjøpsopsjoner.
Tesla-grunnlegger Elon Musk solgte onsdag rundt 900.000 aksjer for 1,1 milliarder dollar. Pengene skal gå til betaling av skatt på kjøpsopsjoner. Foto: Susan Walsh/AP/NTB
11. nov. 2021 - 07:55

Etter å ha lovet å selge 10 prosent av Tesla-aksjen sine, solgte grunnlegger Elon Musk 4,5 millioner aksjer denne uka.

Han startet med å selge 900.000 aksjer mandag til en verdi av 1,1 milliarder dollar, tilsvarende rundt 9,5 milliarder kroner. Tirsdag og onsdag solgte han ytterligere 3,6 millioner aksjer til en verdi av 4 milliarder dollar.

Pengene skal brukes til å betale skatt på opsjoner han benyttet seg av ved et aksjekjøp i september.

Da kjøpte han drøyt 2,1 millioner aksjer for drøyt 6 dollar stykket. Kursen gikk ned onsdag, og endte rett under 1.068 dollar ved børsslutt.

Verdens rikeste

Om han skal komme opp i et salg av 10 prosent av aksjene, må han fortsatt selge flere millioner.

Før salget eide Musk 170 millioner aksjer i selskapet. I juni var han den største aksjonæren med en eierandel på rundt 17 prosent, ifølge analyseselskapet FactSet.

Forbes mener han er verdens rikeste person, med rundt 282 milliarder dollar, mesteparten i Tesla-aksjer.

Hans formue har økt kraftig den siste tiden som følge av at Teslas aksjekurs har skutt i været, fra 130 dollar i begynnelsen av 2020 til 1.222 dollar i forrige uke.

Twitter-avstemning

Musk sa i forrige uke at han ville selge 10 prosent av andelene sine i selskapet, verdier for mer enn 20 milliarder dollar, etter å ha spurt sine 62 millioner Twitter-følgere hva de mente.

I avstemningen svarte 3,5 millioner følgere – nesten 58 prosent av dem som stemte, ja, og Musk lovet på forhånd at han skulle respektere resultatet.

Utspillet kom etter at demokrater i Kongressen foreslo å øke skatten for USAs rikeste ved å sikte seg inn på aksjer, som normalt bare skattlegges når de selges.

Meldingene førte til at kursen dalte mandag og tirsdag, men den hentet seg noe inn onsdag. I etterhandelen var den opp 2,6 prosent, og den har steget med mer enn 50 prosent i år.

Saken er oppdatert etter at det først ble meldt at han hadde solgt 900.000 aksjer

En bekymringsløs Elon Musk danser på et arrangement ved Teslas Model3-fabrikk i Shanghai  i januar 2020, like før covid-pandemien brøt løs. Nå tror han brikkemangelen som pandemien har ført med seg, snart er over.
Les også

Musk: Brikkemangelen vil være over i løpet av neste år

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.