FORBRUKERTEKNOLOGI

Elon Musk vil kjøpe Twitter for den opprinnelig avtalte prisen

Elon Musk tilbyr seg å kjøpe Twitter til opprinnelig avtalt pris, og selskapet sier seg villige. Dermed er det duket for oppkjøp.

Twitter bekrefter at Elon Musk har gått med på å sluttføre avtalen om oppkjøp til opprinnelig avtalt pris.
Twitter bekrefter at Elon Musk har gått med på å sluttføre avtalen om oppkjøp til opprinnelig avtalt pris. Foto: Eric Risberg/NTB
5. okt. 2022 - 07:47

Twitter opplyser i en børsmelding at planen er å sluttføre oppkjøpet for 54,20 dollar per aksje, i tråd med det opprinnelige budet Musk la inn i april.

Twitter bekrefter å ha mottatt et tilbud om dette fra Musk, men Tesla-eieren stiller imidlertid betingelser i et brev som også er oversendt U.S. Securities and Exchange Commission.

I brevet opplyser Musk at han vil sluttføre avtalen om oppkjøp under forutsetning av finansiering og at søksmålet Twitter har anlagt mot ham, blir trukket tilbake.

Forsøkte å skrote

Musk inngikk i april en avtale om å kjøpe Twitter for 54,20 dollar per aksje, noe som med dagens dollarkurs ville ha kostet ham rundt 460 milliarder kroner.

Siden forsøkte han å løpe fra kjøpsavtalen fordi Twitter ifølge ham hadde feilinformert om omfanget av falske brukerkontoer. Slike kontoer er ubrukelige for annonsører på medieplattformen.

EU-landene har gitt et siste grønt lys for verdens første lov som regulerer bruken av kunstig intelligens.
Les også

EU har vedtatt verdens første KI-lov

Med tilbudet som nå ligger på bordet, gir Musk i realiteten Twitter det de krever i sitt søksmål: At han kjøper selskapet til den prisen som ble avtalt i april, og at han må ut med et straffegebyr på drøyt 10 milliarder kroner dersom han bryter avtalen.

X.com

Musk har på sedvanlig vis kommentert det mulige oppkjøpet på Twitter.

– Å kjøpe Twitter er et akselererende tiltak for å skape X, alt sammen-appen, skriver han.

På et aksjonærmøte august sa Musk at Twitter kunne få fortgang i hans visjon for selskapet X.com, som han grunnla i 1999. X.com fusjonerte senere med Confinity, som senere ble Paypal.

– Jeg har en slags større visjon for hva jeg tenkte X.com kunne ha blitt den gangen. Jeg tror Twitter kan bidra til å framskynde det med tre til fem år, sa Musk.

Tidligere har han tvitret at han kan lage plattformen X.com om kjøpet av Twitter skulle gå i vasken.

Rettssak

Søksmålet Twitter anla mot Musk skulle etter planen behandles i retten om to uker, og juridiske eksperter mener Tesla-gründeren stilte svakt.

– Saken hans virket ikke særlig sterk. Det virket som et ganske enkelt tilfelle av en angrende kjøper-sak, sier jussprofessor Eric Talley ved Columbia University.

Dersom Musk hadde tapt rettssaken, kunne dommeren ikke bare ha tvunget ham til å gjennomføre oppkjøpet til avtalt pris, men også til å betale strafferente som kunne ha økt regning betydelig.

Handelen med Twitter-aksjen ble stanset i flere timer på børsen i USA da aksjekursen spratt opp i kjølvannet av meldingene om et nytt bud fra Musk.

Handelen ble gjenopptatt tirsdag ettermiddag lokal tid. Like før stengetid på Wall Street hadde Twitter-aksjen steget med 22,4 prosent til 52 dollar.

Personen som er dømt erkjenner ikke straffeskyld.
Les også

Mann dømt for phishing-bedragerier til 5,5 millioner

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.