MASKINVARE

Enda flere SSD-er går i stykker etter noen tusen timers bruk

Gjentakende problem hos HP Enterprise.

Det er SAS-baserte SSD-er fra HP Enterprise som er berørt av feilen. Den avbildede SSD-en er ikke blant disse.
Det er SAS-baserte SSD-er fra HP Enterprise som er berørt av feilen. Den avbildede SSD-en er ikke blant disse. Foto: HP Enterprise
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. mars 2020 - 12:58

Det har vært flere betydelige problemer med flere av lagringssystemene til HP Enterprise (HPE) i det siste. I november 2019 omtalte digi.no at en rekke av selskapets SDD-produkter tok kvelden etter nøyaktig 32.768 timers driftstid dersom ikke en fastvareoppdatering ble installert i tide. 

I begynnelsen av mars varslet HPE at en rekke versjoner av fastvaren til en serie med RAID-kontrollere – Smart Array SR Gen10 Controllers – kan forårsake datafeil. Problemet kan løses med en fastvareoppdatering. 

Enda flere SSD-er

Nå viser det seg at enda flere SSD-er fra HPE vil resultere i såkalt drive failure og fullstendig tap av data etter en gitt driftstid. Feilen minner mye om den som ble varslet i november, men denne gangen er det ved 40.000 timers driftstid at den inntreffer. 

Green Mountains datasenter på Heggmoen utenfor Hamar. NVE ba i januar selskapet om å stoppe bygningsarbeidene med transformatorstasjonen som skulle forsyne datahallene med strøm.
Les også

Green Mountain får millionbot: – Alvorlig brudd

Det er ikke HPE selv som produserer disse SSD-ene. Det er underleverandøren som har varslet HPE om feilen. 

Det dreier seg om i alt fire ulike SAS-baserte SSD-modeller, med produktnavnene HPE 800GB 12G SAS WI-1 SFF SC SSD,  HPE 1.6TB 12G SAS WI-1 SFF SC SSD,  HPE 800GB 12G SAS MU-1 SFF SC SSD og  HPE 1.6TB 12G SAS MU-1 SFF SC SSD. Disse må umiddelbart oppdateres til fastvare med versjonskoden HPD7 eller nyere. 

I mange produkter

SSD-ene er brukt i flere av HPEs server- og lagringsprodukter, inkludert ProLiant, Synergy, Apollo 4200, Synergy Storage Modules, D3000 Storage Enclosure og StoreEasy 1000 Storage. 

Følgende produkter skal ikke være berørt: 3PAR StoreServ Storage, D6000/D8000 Disk Enclosures, ConvergedSystem 300/500, MSA Storage, Nimble Storage, Primera Storage, SimpliVity, StoreOnce, StoreVirtual 4000/3200 Storage, StoreEasy 3000 Storage, XP Storage og SAP HANA.

Mer enn tusen arbeidere er i sving på anlegget i Hamar og Løten kommune, der Green Mountain bygger datasenter for Tiktok.
Les også

Green Mountain: Risikerer bot også fra Tiktok

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.