KVARTALSTALL

Evry har snudd fra underskudd til et overskudd på 100 millioner

Konsernsjef Bjørn Ivroth sier han er fornøyd med organisk omsetningsvekst, selv om lønnsomheten er noe lavere enn for et år siden. Arkivfoto.
Konsernsjef Bjørn Ivroth sier han er fornøyd med organisk omsetningsvekst, selv om lønnsomheten er noe lavere enn for et år siden. Arkivfoto. Bilde: Gorm Kallestad, NTB scanpix
4. mai 2018 - 09:20

Tallene de legger fram i dag viser en omsetning på 3,208 milliarder kroner, snaut én prosent opp fra 3,177 milliarder første kvartal i 2017.

Justert for oppkjøp og valutaeffekter tilsvarer dette en organisk vekst på 0,5 prosent i årets første kvartal, opplyser selskapet.

Driftsresultatet (EBITA) har i samme periode falt fra 345 millioner kroner til 320 millioner kroner.

Netto etter skatt sitter de igjen med et overskudd på 100 millioner kroner, en kraftig forbedring fra minus 190 millioner kroner samme kvartal i fjor.

Evry er på tredjeplass i digi.no sin liste over Norges mest lønnsomme IT-selskaper (abonnement). De havner også høyt oppe på listen over IT-studentenes drømmearbeidsgiver, som vi skriver om i dag.

– Lønnsomhet i kvartalet var noe lavere enn i samme periode i 2017, men dette ble drevet av sesongmessige effekter som vil bli oppveid i andre kvartal, uttaler konsernsjef Bjørn Ivroth i forbindelse med kvartalsrapporten.

Et marked som er ivrig på å digitalisere er med på å trekke opp. IT-selskapet peker på sterk etterspørsel for konsulenter både fra offentlig og privat næringsliv.

Forretningsområdet finansielle tjenester bidrar til lønnsom vekst. Det blir blant annet tilskrevet regulatoriske endringer som det nye bankdirektivet PSD2.

Evry viser til en solid ordrereserve på 17,8 milliarder kroner og mener seg «godt rustet for høyt aktivitetsnivå de kommende kvartalene».

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.