Evrys kontrakt med Systembolaget er omsider signert og klar

Evry skal bidra til Systembolagets planlagte overgang til skytjenester med en avtale verdt rundt en halv milliard kroner.
Evry skal bidra til Systembolagets planlagte overgang til skytjenester med en avtale verdt rundt en halv milliard kroner. (Illustrasjon: Jonathan Nackstrand, AFP)

Evry skal levere IT-drift til alle Systembolagets 438 butikker, samt hovedkontor og datterselskaper.

Kontrakten er en fornyelse, samt utvidelse av eksisterende samarbeid. I den nye avtalen inngår en mulighet for applikasjonstjenester og skytjenester.

Systembolaget har startet en reise fra tradisjonelle IT-løsninger over til skybaserte tjenester. Ifølge Evry handler dette blant annet om økt bruk av mobile løsninger.

Verdien er oppgitt til 500 millioner svenske kroner i en børsmelding fra august, da Evry ble utpekt til vinner av anbudskonkurransen.

Avtalen er nå omsider signert og løper i drøyt fem år til utgangen av mai 2023. Det er også en opsjon på ytterlige to års forlengelse, heter det i en kunngjøring i dag.

– Vi er stolte over den tilliten Systemblaget viser oss og at vi skal være med å utvikle deres digitale reise, sier Fredrik Almén, konserndirektør for Evry Sverige.

Evry opplyser at avtalen er den største de har signert i Sverige i 2017.

– Diskusjoner om det nye samarbeidet har vært preget av en sterk forpliktelse fra både vår og leverandørens side, og vi ser frem til å fortsette vår digitale utvikling og være i stand til å tilby IT-tjenester på toppnivå, uttaler IT-direktør Eva Lys i Systembolaget.

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Til toppen