SIKKERHET

Facebook-appen til iPhone kan slå på kameraet i bakgrunnen uten at du vet det

13. nov. 2019 - 08:55

Det er nå oppdaget en feil i Facebook-appen til iOS-plattformen som potensielt kan true personvernet, melder blant andre nettstedene Cnet og Digital Trends.

iPhone-eiere har begynt å rapportere at Facebook-appen automatisk slår på kameraet på mobilen mens man leser gjennom nyhetsstrømmen i appen.

La ut demonstrasjonsvideoer

Saken ble først kjent via diverse Twitter-meldinger, blant annet fra webdesigneren Joshua Maddux, som i en melding rapporterte at han hadde funnet en bug i Facebook-appen som åpner kameraet bak Facebook-nyhetsstrømmen.

Maddux la ve den video som demonstrerer feilen, og i en senere melding opplyste han at han at han har klart å reprodusere fenomenet på fem forskjellige iPhone-modeller som kjører iOS-versjon 13.2.2.

En programvaretester la ut en demonstrasjonsvideo av problemet som viser at kameragrensesnittet for Facebook Stories dukker opp et øyeblikk når han roterer mobilen til landskapsmodus, og når mobilen roteres til portrettmodus igjen er kameraet åpnet fullstendig.

Skal ikke ha lastet opp bilder

Facebook-medarbeider Guy Rosen, som jobber i selskapets integritetsavdeling, bekreftet feilen i en egen Twitter-melding og opplyste senere at Facebook har sendt en fiks til App Store, hvor den ennå venter på godkjenning. Teamet jobber fremdeles med å grave frem de tekniske detaljene.

Facebook-sjefen Mark Zuckerberg.
Les også

Tusenvis av hemmelige Facebook-dokumenter lekket på nettet

Rosen bedyrer at de ikke har noe bevis på at video eller bilder har blitt lastet opp på grunn av feilen. I en uttalelse til nettstedet The Verge hevder Facebook at feilen ble introdusert ved et uhell i en app-oppdatering sluppet den 8. november.

Facebook har slitt med mange personvernrelaterte problemer den siste tiden, og for litt siden ble flere tusen dokumenter som tilsynelatende avslører tvilsom business-praksis også lekket til offentligheten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.