Facebook og Amazon har nær doblet overskuddene

Apple gjør det bedre enn forventet, mens Alphabet og Google sakker etter, viser tall fra selskapenes andre kvartal.

Facebook og Amazon har nær doblet overskuddene
Facebook-sjef Mark Zuckerberg har grunn til å være fornøyd med resultatet for andre kvartal. Bildet er fra en kongresshøring om IT-gigantenes markedsdominans onsdag denne uken. Mandel Ngan / Pool via AP / NTB scanpix

Facebooks overskudd var på over 5 milliarder dollar. Omsetningen steg med 11 prosent, til nesten 19 milliarder dollar, over 170 milliarder kroner. Kunngjøringen av kvartalsresultatene bidro til en fem prosents økning i selskapets aksjekurs.

– Vi er glade for at vi klarer å tilby små bedrifter verktøyene de trenger for å vokse og nå målene sine på nett i disse krevende tidene, sa Facebook-sjef Mark Zuckerberg om de gode resultatene.

Dobling også for Amazon

Også Amazon meldte om en nær dobling av overskuddet, som endte på over 5 milliarder dollar, rundt 45 milliarder kroner. Omsetningen steg samtidig med 40 prosent, til 90 milliarder dollar, over 800 milliarder kroner.

– Dette er et høyst uvanlig kvartal, og jeg kunne ikke vært mer stolt og takknemlig overfor våre ansatte rundtom i verden, sier Amazon-sjef Jeff Bezos.

Amazon har informert om selskapet forventer å bruke hele overskuddet på tiltak for å sikre ansatte og kunder trygge.

Apple øker

En annen teknologi-gigant som har økt inntjeningen i koronakrisen er Apple. Overskuddet steg med 8 prosent til 11,2 milliarder dollar og inntektene steg med 11 prosent til 59,7 milliarder dollar i april, mai og juni.

Iphone-salget økte moderat for selskapet fra California, mens salget av tilbehør og tjenester som apper og digitalt innhold økte mer.

– I usikre tider er denne prestasjonen et vitnesbyrd om hvor viktig rolle våre produkter har i livene til våre kunder og til Apples ustoppelige innovasjon, sier Apple-sjef Tim Cook.

Alphabet taper inntekter

Alphabet, morselskapet til Google, meldte om sitt første kvartalsvise inntektsfall sammenlignet med tilsvarende perioder i tidligere år. Til tross for at det var på moderate 2 prosent, reflekterer det at markedet for nettannonser er vanskelig.

Selskapets overskudd falt samtidig med 30 prosent, til rundt 7 milliarder dollar.

Kvartalsrapportene kommer samtidig som det er blitt gjennomført høringer i den amerikanske Kongressen om selskapenes markedsdominans og påståtte kartell- og monopolvirksomhet.

Les også