NETTVERK OG INFRASTRUKTUR

Flere selskaper planlegger allerede å droppe WiFi til fordel for 5G-teknologi

3. des. 2018 - 11:38

5G er ennå et stykke unna de fleste steder, men i næringslivet er det en del som begynner å bli utålmodige etter å ha ta den nye teknologien i bruk. Det melder Technology Review.

Selskaper i flere bransjer planlegger allerede nå å droppe den vante WiFi-løsningen med 5G-baserte nettverk.

Bilprodusenter på ballen

Et av disse selskapene er den store tyske bilprodusenten Audi, som er i gang med planleggingen av sitt eget private, trådløse 5G-nettverk på sitt produksjonsanlegg.

Sjefen for Audis produksjonslaboratorium Henning Löser sa at selskapet ønsker å koble robotene sine fra WiFi-nettet som de bruker i dag, da denne teknologien sliter når det gjelder å få robotene til å bevege seg raskt og strømme data i sanntid.

I august i år begynte Audi å teste ut 5G-teknologien på robotene sine, og hittil skal resultatene av denne testingen ha vært svært tilfredsstillende. Ifølge Löser er det mulig selskapet velger å erstatte WiFi med 5G over hele fjøla.

Av andre bilprodusenter skal også BMW, Daimler og Volkswagen snuse på muligheten for å få på plass private 5G-nett, og ifølge analytikere skal også aktører innen kjemisk industri, olje- og gasselskaper og store handelshavner være interesserte.

På vei

Sjefen i den store tyske bransjeorganisasjonen Zvei, som representerer elektronikkprodusenter, sa overfor Technology Review at tyske selskaper ser på 5G-teknologien som et viktig ledd i å beholde den ledende posisjonen innen avansert produksjon som landet har i dag.

Kommersialiseringen av 5G har kommet nærmere nå som standarden er blitt spesifisert og testing er begynt å komme på plass flere steder, og på våre breddegrader. Nylig meldte digi.no at Telenor har startet Skandinavias første 5G-testnett, riktignok med noe begrenset omfang.

Mobiltelefoner som støtter 5G-teknologien har også så smått begynt å rulle ut.

Les også: Dette bør du vite om 5G – neste generasjon mobilnett (Ekstra) »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.