AVTALER & KONTRAKTER

Flickr selges etter 13 år hos Yahoo

Den nye eieren har lang erfaring med fototjenester.

SmugMug har kjøpt Flickr. Betingelsene for oppkjøpet er ikke kjente.
SmugMug har kjøpt Flickr. Betingelsene for oppkjøpet er ikke kjente. Illustrasjon: SmugMug
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. apr. 2018 - 10:26

Fototjenesten Flickr har blitt solgt til SmugMug, en annen og enda eldre fototjeneste. Dette kunngjorde blant annet Flickr før helgen.

Flickr ble lansert av selskapet Ludicorp i 2004. Allerede året etter ble Ludicorp kjøpt av Yahoo og Flickr gjort til en del av Yahoos produktportefølje. 

Det er begrenset med detaljer som så langt er kjent. Flickr har utgitt en FAQ på denne siden hvor det primært fortelles hva oppkjøpet vil bety for dagens Flickr-brukere. 

Les også: Den globale delingskulturen vokser som aldri før

Comeback?

Det skal ikke være noen plan om å slå sammen de to tjenestene, i alle fall i nær framtid. Men det loves at Flickr nå skal videreutvikles.

Spørsmålet er hvor relevante Flickr er i dag.

Mange virksomheter publiserer riktignok bilder på Flickr, men forbrukerne bruker nok i større grad konkurrerende tjenester til lagring og deling av fotografier, inkludert Facebook, Instagram, Snapchat, Google Photo og en rekke andre.

Yahoo har i liten grad lykkes med forsøkene på å bygge videre på Flickr. Derfor er det ikke så overraskende at tjenesten nå blir solgt. Yahoo ble selv kjøpt av Verizon-eide Oath i fjor. 

SmugMug ble etablert i 2002. Tjenesten er kun tilgjengelig mot betaling og er i stor grad rettet mot profesjonelle brukere.

Bakgrunn: Verizon fullførte oppkjøpet av Yahoo

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.