OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

For første gang på 11 år: Microsoft med nettleser til noe annet enn Windows

Edge er klar for Android og iOS

Etter at Microsofts egen smartmobilsatsing ble en fiasko, tilbyr selskapet stadig mer programvare å løsninger til andre plattformer. Nå i form av nettleseren Edge for Android og iOS.
Etter at Microsofts egen smartmobilsatsing ble en fiasko, tilbyr selskapet stadig mer programvare å løsninger til andre plattformer. Nå i form av nettleseren Edge for Android og iOS. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. des. 2017 - 05:00

Microsoft kunngjorde i går at selskapet har fullført betatestingen av Android- og iOS-utgavene av selskapets Edge-nettleser. Dette betyr at nettleseren er offisielt tilgjengelig for disse operativsystemene, i alle fall i en del land. 

Norge er ikke blant landene på Microsofts liste, men vi hadde likevel ikke noe problem med å få installert Android-versjonen via denne siden hos Google Play. Edge for iOS er oppført på denne siden, men som dukker ikke opp i søk i App Store-appen iPhone-en vi testet med. 

Som digi.no tidligere har skrevet, er ingen av de to utgavene basert på Microsofts egen nettlesermotor, EdgeHTML. Edge for iOS basert på operativsystemets WebKit-motor, via WKWebView, mens Android-versjonen er basert på Google Blink og ikke den innebygde WebView-kontrollen.

Ikke siden IE 5

Dette er, så langt vi kan erindre, de første nettleserne Microsoft har tilbudt til andre operativsystemer enn Windows siden Mac-versjonen av Internet Explorer ble trukket helt tilbake ved utgangen av 2005.  I noen år, fram til 2002, hadde Microsoft også en IE-utgave for Unix.

Overføring av visning av en webside i Edge på mobilen til Edge på en pc. <i>Bilde: Microsoft</i>
Overføring av visning av en webside i Edge på mobilen til Edge på en pc. Bilde: Microsoft

Edge-funksjonen som Microsoft først og fremst framhever, er muligheten til å overføre visningen av websider i Edge på mobilen over til Edge på pc-en. Dette forutsetter at brukerne er logget inn på den samme Microsoft-kontoen på begge enheter. 

Også passord og bokmerker kan synkroniseres på tvers av enhetene.

Mer informasjon om de nye Edge-utgavene finnes på denne siden.

Leste du denne? Nettleser-leverandørene flytter web­dokumentasjonen til Mozilla

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.