BIOMETRI

Forklarer hva som gikk galt da Apple viste fram Face ID på scenen

Demonstrasjonen gikk ikke helt etter planen.

Det stokket seg da Craig Federighi skulle demonstrere hvordan man låser opp ny iPhone med ansiktet.
Det stokket seg da Craig Federighi skulle demonstrere hvordan man låser opp ny iPhone med ansiktet. Bilde: Justin Sullivan, AFP
14. sep. 2017 - 13:16

Historien er full av flauser ved direkteoverførte lanseringer av ny teknologi. Senest ut i rekken er en uheldig Craigh Federighi.

Foran et fullt auditorium, og med millioner som fulgte sendingen verden over, gikk det galt da Apple-toppen skulle vise fram den viktigste nyheten på sin nye toppmodell, iPhone X.

Ved første forsøk klarte ikke Federighi å låse opp mobilen med ansiktsgjenkjenning eller Face ID, selskapets nye biometriske autentiseringsteknologi. 

Det var noen få nervepirrende sekunder i løpet av en to timer lang presentasjon. Han reddet seg inn ved å plukke opp en annen iPhone X, da fungerte det.

For sent til å unngå en rekke nådeløse overskrifter, som hevdet at teknologien hadde sviktet. Men det hadde den ikke, skriver Yahoo News.

Låst etter to forsøk

Face ID fungerte som den skulle, men en annen Apple-ansatt skal ha rørt telefonen før presentasjonen og dermed sørget for å deaktivere biometriløsningen, sånn at man må taste inn kode i stedet.

BBC følger opp med at Face ID bare gir to forsøk før telefonen blir låst. Dette til forskjell fra fingeravtrykkavlesingen Touch ID som den erstatter, som krever kode først etter fem forsøk.

Under presentasjonen hevdet Apple for øvrig at Face ID er langt sikrere enn forgjengeren. Mens det oppgis at det er en 1 til 50.000 sjanse for at en vilkårlig person klarer å åpne telefonen din med Touch ID, hevder Apple at feilmarginen til Face ID tilsvarer 1 til én million.

Andre som tidligere har opplevd den berømte demoeffekten er blant annet Microsoft-gründer Bill Gates, den gang da Windows 98 krasjet og ga blåskjerm på direktesendt tv. Både han og Federighi tok det med et smil.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.