– Fortnite kan bli svartelistet i fem år

Fortnite blir svartelistet fra alle Apples plattformer inntil rettsstriden er løst, noe som kan ta opptil fem år, ifølge Fortnite-utvikler Epic Games.

Spillet Fortnite fra Epic Games får foreløpig ikke komme tilbake i App Store.
Spillet Fortnite fra Epic Games får foreløpig ikke komme tilbake i App Store. Illustrasjon: Epic Games
23. sep. 2021 - 10:40

Epic Games-sjef Tim Sweeney sa onsdag at han har fått beskjed fra Apple om at Fortnite blir svartelistet inntil rettsstriden er løst og inntil alle ankemuligheter er brukt opp. Det kan ta opptil fem år, skriver han på Twitter.

– Apple brukte ett år på å fortelle verden, retten og pressen at de ønsket Epic velkommen tilbake til App Store hvis de gikk med på å følge de samme reglene som alle andre. Epic var enig, og nå vedkjenner ikke Apple seg misbruk av monopolistmakt over én milliard brukere, skriver han.

En representant for Apple har ikke svart på nyhetsbyrået APs henvendelser om å kommentere saken.

Tidligere denne måneden beordret en føderal dommer Apple til å lempe på betalingsmodellen slik at tredjepartsselskaper kan omgå betalingsplattformen.

Det var Epic Games som gikk til søksmål mot Apple etter at Apple og Google fjernet det populære spillet fra sine app-butikker i fjor. Årsaken var at Epic Games hadde lansert en betalingsløsning som fungerte uavhengig av både Apples og Googles plattformer.

Apple så på dommen som en seier fordi dommeren slo fast at selskapet ikke bryter noen monopolforebyggende regler og at Apple ikke forsøker å oppnå monopol.

Epic Games var misfornøyd med dommen og sa den verken var en seier for utviklere eller forbrukere. Epic har derfor anket dommen.

To barn som ble født ved Akershus universitetssykehus (Ahus) i juni ble ved en feil tildelt samme personnummer.
Les også

Menneskelig feil ved Ahus: To nyfødte fikk identisk fødselsnummer

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.