IT-BRANSJEN

Frankrike trosser USA – innfører Facebookskatt

Frankrike vil innføre skatt på IT-giganter som Facebook og Google, sier landets finansminister, trass i at USA torsdag advarte Frankrike mot skatten.

Frankrike vil innføre skatt på IT-giganter som Facebook, Apple og Google til tross for kritikk fra USA, sier finansminister Bruno Le Maire.
Frankrike vil innføre skatt på IT-giganter som Facebook, Apple og Google til tross for kritikk fra USA, sier finansminister Bruno Le Maire. AP / Francisco Seco / NTB scanpix
5. apr. 2019 - 11:30

– Vi er fast bestemt på å innføre skatt på de største IT-selskapene for å sørge for rettferdighet og effektivitet i det internasjonale skattesystemet, sa Frankrikes finansminister Bruno Le Maire fredag.

USAs utenriksminister Mike Pompeo advarte torsdag Frankrike mot å innføre skatten under et møte med den franske utenriksministeren Jean-Yves Drian i Washington.

Han gjorde det klart at etter USAs syn ville en skatt på digitale tjenester ha en negativ virkning på store amerikanske teknologiselskaper og franske statsborgere som bruker deres tjenester.

Frankrike la i forrige måned fram et lovforslag om å innføre en skatt på 3 prosent på digital annonsering, salg av personlige data og annen inntekt for ethvert teknologiselskap som har mer enn vel 7 milliarder kroner i globale inntekter hvert år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.