ANDROID AUTO

Gjør Android Auto tilgjengelig for enhver bil

Arkivbilde: En oppdatering til Android-appen gjør at Android Auto ikke lenger avhenger av støtte fra bilen for å kunne brukes. I stedet benyttes smartmobilen direkte.
Arkivbilde: En oppdatering til Android-appen gjør at Android Auto ikke lenger avhenger av støtte fra bilen for å kunne brukes. I stedet benyttes smartmobilen direkte. Bilde: Google, montasje: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. nov. 2016 - 09:30

Både Apple og Google har i flere år tilbudt en forlengelse av selskapenes respektive mobiloperativsystemer for integrasjon i dashbordet til biler. Systemene Apple Carplay og Googles Android Auto konkurrerer seg imellom om bilprodusentenes gunst, men også mot flere andre, enda mer integrerte systemer og standarder. Både Carplay og Android Auto er tilgjengelig i knapt 200 eksisterende eller kommende bilmodeller. I tillegg tilbys begge i enheter fra flere bilstereo-leverandører.

Men nå ser det ut til at Google vil øke utbredelsen av Android Auto ved å ta bakveien inn. I går kunngjorde selskapet at systemet nå blir mulig å bruke i blant annet eldre biler som kanskje ikke har noen skjerm i dashbordet det hele tatt. 

Les også: Din neste bil kan ha innebygd superdatamaskin

Med mobilen som skjerm

Løsningen er så selvfølgelig som den kunne få blitt. En oppdatering til den opprinnelige Android Auto-appen gjør at også selve smartmobilen kan brukes som skjerm for de sjåførvennlige funksjonene som Android Auto tilbyr. Det er bare å montere mobilen i en vanlig holder. Har bilen Bluetooth-støtte, kan Android Auto-appen startes automatisk etter paringen. 

Android Auto tilbyr blant annet navigasjon basert på Google Maps, musikkavspilling, kalenderpåminnelser, væroppdateringer, samt støtte for tekstmeldinger og mobilsamtaler.

Det meste kan gjøres ved hjelp av stemmen, og støtten for dette skal utvides gjennom oppdateringer av appen i løpet av noen uker.

Android Auto støttes i drøyt 30 land, men ingen av de nordiske er blant disse. 

Les også: Here vil dele sensordata fra Mercedesen din med «alle andre»

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.