FORBRUKERTEKNOLOGI

Glem brettbare mobiler – Lenovo skal lansere en laptop med bøyelig skjerm

14. mai 2019 - 19:00

De brettbare mobilene har omsider ankommet, men nå tar noen konseptet et steg videre. Den kinesiske PC-giganten Lenovo har nemlig vist frem en bærbar PC som kommer med en bøyelig skjerm – som den første i sitt slag i verden, ifølge selskapet selv.

Den nye PC-en skal riktignok ikke legges ut for salg med det første, og det dreier seg ennå kun om det Lenovo kaller en «sniktitt» på maskinen.

Fullverdig laptop

Dermed har vi heller ikke fått noe særlig med spesifikasjoner fra offisielt hold. Maskinen skal lanseres som et medlem i ThinkPad X1-familien, og produsenten insisterer på at maskinen representerer en helt ny formfaktor.

Ifølge Lenovo er produktet ikke å anse som nettbrett eller hybrid, men derimot en «fullverdig» bærbare PC med bøyelig skjerm. Som man kan se av bildene har produktet form som en vanlig laptop, med en sømløs skjerm som dekker både tastatur- og skjermdelen av maskinen.

Tanken er å henvende seg til profesjonelle som er mye på farten. Lanseringsvinduet er 2020, men noe nærmere tidspunkt har vi altså ikke, og ei heller prisantydning.

  <i>Foto:  Lenovo</i>
  Foto:  Lenovo

Skal unngå Galaxy Fold-problemene

Produsenten skriver at skjermen er en OLED 2K-skjerm på 13,3 tommer som altså kan brettes i to på midten. Ifølge blant andre The Verge, som tok en titt på maskinen, er PC-en på størrelse med en bok i sammenbrettet tilstand.

Lenovo uttalte overfor journalister at de sikter seg inn på en vekt under to pund, altså mindre enn 900 gram.

Samsung lanserte nylig sin brettbare mobiltelefon Galaxy Fold, som opplevde tidlige, tekniske problemer med skjermen, og som et resultat av dette bestemte Samsung seg for å utsette lanseringen av mobilen.

I Samsungs tilfelle dreide problemene seg blant annet om hengslene. Lenovo opplyste overfor blant andre The Verge at de jobber hardt med blant annet hengslesystemet og andre deler av designet for å forsikre seg om at den nye maskinen ikke får lignende problemer, men uten å presisere.

Hvorvidt de lykkes med produktet gjenstår selvsagt å se.

Les også: Intels første 10 nanometer-prosessorer er rett rundt hjørnet – og dette er statusen til 7 nanometer-brikkene »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.