FORBRUKERTEKNOLOGI

Samsung utsetter brettemobilen på ubestemt tid 

Trenger mer tid etter at flere har meldt om alvorlige problemer med skjermen.

Samsung-sjef DJ Koh, under lanseringen av Samsung Galaxy Fold den 20. februar 2019.
Samsung-sjef DJ Koh, under lanseringen av Samsung Galaxy Fold den 20. februar 2019. Foto: AP Photo/Eric Risberg
23. apr. 2019 - 14:47

I påsken skrev vi at en rekke personer har meldt om problemer med skjermen på Samsungs første brettbare mobiltelefon, Samsung Galaxy Fold. Nå melder Samsung i en pressemelding at de kommer til å utsette lanseringen på ubestemt tid.

Digi.no skulle egentlig vært med på en pressevisning av den nye telefonen i Oslo allerede denne uken, men i dag – tirsdag – fikk vi beskjed om at demonstrasjonen var utsatt:

«Som annonsert, etter å ha evaluert tilbakemeldingene og kjørt ytterligere interne tester, har vi bestemt oss for å utsette lanseringen av Galaxy Fold. Av den grunn vil alle lokale demo-eventer bli utsatt, og vi planlegger å dele fremtidige planer snart», heter det i en uttalelse fra selskapet.

I pressemeldingen fra Samsung skriver selskapet at de har fått mange tilbakemeldinger fra de som har testet produktet, og at selv om mange ser potensialet i produktet så er det også noen som har påpekt at produktet trenger å forbedres for å gi en best mulig brukeropplevelse.

I tillegg til å fikse mulige problemer med hengslingen av de to delene av skjermen, vil Samsung også gi bedre råd om hvordan beskyttelseslaget foran skjermen er ment å skulle brukes. Noen brukere har nemlig trodd at de kunne fjerne dette øverste plastlaget, noe som har forårsaket problemer. Dette beskyttelseslaget har imidlertid en viktig funksjon på Galaxy Fold, og skal ikke fjernes. 

Det er foreløpig ikke kjent når telefonen vil komme på markedet, men lanseringsdatoen vil bli annonsert i løpet av de kommende ukene.

Konkurrenten Huawei har også lansert en brettbar mobiltelefon, og ifølge Tek.no skal norgeslanseringen av denne være i rute. Planlagt salgsstart for denne er i august eller september.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.