SKYTJENESTER

Google setter opp lagringsplassen for småbedrifter

Google utvider lagringsplassen for Workspace Individual-brukere fra 15 gigabyte til 1 terabyte, og blir tilgjengelig i flere land.

Lagringsplassen i betalingstjenesten Google Workspace Individual har til nå hatt samme lagringskvote som gratisversjonen av Google Drive. Nå utvides den kraftig.
Lagringsplassen i betalingstjenesten Google Workspace Individual har til nå hatt samme lagringskvote som gratisversjonen av Google Drive. Nå utvides den kraftig. Foto: Google
Heidi SævoldHeidi SævoldJournalist
2. nov. 2022 - 18:02

I fjor lanserte Google tjenesten Workspace Individual, en betalingstjeneste for individuelle bedriftseiere – typisk enkeltpersonforetak, som gir tilgang til mye av den samme funksjonaliteten som vanlige bedriftskunder (se faktaboks).

Vis mer

Google tilbyr nå flere funksjoner for Workspace Individual-brukere, deriblant en økning i lagringskapasiteten.

Til nå har tjenesten, som koster 10 dollar i måneden, kun tilbudt 15 Gigabyte lagringsplass, som er det samme som i gratisversjonen av Google Drive.

Snart kommer hver Google Workspace Individual-konto med 1 terabyte skylagring. Hver konto oppgraderes automatisk etter hvert som endringen rulles ut, skriver Google i et blogginnlegg, uten å spesifisere når oppgraderingen vil skje.

Tilpassing av e-poster

Google kunngjør også flere endringer i tjenestenes funksjonalitet. Blant annet skal det nå være mulig å legge til tagger som «@fornavn» til multisend-eposter, slik at hver mottaker mottar en unik e-post som fremstår individuelt laget kun for dem.

Google har tidligere lansert multisend-modus, som lar brukeren sende e-post til mange mottakere samtidig uten at dette er synlig for hver og én av dem, noe som gjør det mulig å sende nyhetsbrev og kunngjøringer.

Dropbox kvitter seg med abonnementsalternativet som gir ubegrenset lagring, takket være kunder som bruker tilbudet til «illegitime» formål.
Les også

Dropbox dropper ubegrenset lagring – disse brukerne er årsaken

Ny funksjonalitet inkluderer også nye tilpasningsmuligheter i layouten i multisend-eposter.

Tilgjengelig i flere land, men fortsatt ikke i Norge

Google lanserer også Google Workspace Individual i en rekke nye land og regioner: Filippinene, Vietnam, Indonesia, Malaysia, Taiwan, Thailand, Nederland, Portugal, Belgia, Finland, Hellas og Argentina.

Fra før er Workspace Individual tilgjengelig i USA, Canada, Mexico, Brasil, Japan, Australia, Frankrike, Italia, Spania, Tyskland, Storbritannia og Sveits.

Tjenesten er fortsatt ikke tilgjengelig i Norge.

Open AI ser ut til å gå etter Googles kjernevirksomhet med en kommende søkefunksjon.
Les også

Medier: Open AI tar opp kampen med Google

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.