SKYTJENESTER

Google setter opp lagringsplassen for småbedrifter

Google utvider lagringsplassen for Workspace Individual-brukere fra 15 gigabyte til 1 terabyte, og blir tilgjengelig i flere land.

Lagringsplassen i betalingstjenesten Google Workspace Individual har til nå hatt samme lagringskvote som gratisversjonen av Google Drive. Nå utvides den kraftig.
Lagringsplassen i betalingstjenesten Google Workspace Individual har til nå hatt samme lagringskvote som gratisversjonen av Google Drive. Nå utvides den kraftig. Foto: Google
Heidi SævoldHeidi SævoldJournalist
2. nov. 2022 - 18:02

I fjor lanserte Google tjenesten Workspace Individual, en betalingstjeneste for individuelle bedriftseiere – typisk enkeltpersonforetak, som gir tilgang til mye av den samme funksjonaliteten som vanlige bedriftskunder (se faktaboks).

Google Workspace

  • Google Workspace er navnet på samlingen av produktivitetsverktøy som Google tilbyr betalende kunder, med en del samarbeidsfunksjonalitet på toppen. Den består i stor grad av enkelttjenester som uansett er fritt tilgjengelige for alle – slik som Gmail, Calendar, Drive, Docs og Meet, i tillegg til en del bedriftsrettede tjenester som epost med bedriftens domenenavn og oppringt brukerstøtte.
  • I fjor introduserte selskapet Google Workspace Individual, en betalingstjeneste for individuelle bedriftseiere – typisk enkeltpersonforetak – som gir tilgang til mye av den samme funksjonaliteten som vanlige bedriftskunder, blant annet mer avansert funksjonalitet for å avtale møter.
  • Google lanserte i fjor også en gratisversjon av av Workspace for personlige brukere, som er ment å gjøre det enklere for brukerne å planlegge og administrere fritidsaktiviteter som familieselskaper, ferier og fotballtreninger, i fellesskap med andre.

Kilde: Google

Google tilbyr nå flere funksjoner for Workspace Individual-brukere, deriblant en økning i lagringskapasiteten.

Til nå har tjenesten, som koster 10 dollar i måneden, kun tilbudt 15 Gigabyte lagringsplass, som er det samme som i gratisversjonen av Google Drive.

Snart kommer hver Google Workspace Individual-konto med 1 terabyte skylagring. Hver konto oppgraderes automatisk etter hvert som endringen rulles ut, skriver Google i et blogginnlegg, uten å spesifisere når oppgraderingen vil skje.

Tilpassing av e-poster

Google kunngjør også flere endringer i tjenestenes funksjonalitet. Blant annet skal det nå være mulig å legge til tagger som «@fornavn» til multisend-eposter, slik at hver mottaker mottar en unik e-post som fremstår individuelt laget kun for dem.

Google har tidligere lansert multisend-modus, som lar brukeren sende e-post til mange mottakere samtidig uten at dette er synlig for hver og én av dem, noe som gjør det mulig å sende nyhetsbrev og kunngjøringer.

Les også

Ny funksjonalitet inkluderer også nye tilpasningsmuligheter i layouten i multisend-eposter.

Tilgjengelig i flere land, men fortsatt ikke i Norge

Google lanserer også Google Workspace Individual i en rekke nye land og regioner: Filippinene, Vietnam, Indonesia, Malaysia, Taiwan, Thailand, Nederland, Portugal, Belgia, Finland, Hellas og Argentina.

Fra før er Workspace Individual tilgjengelig i USA, Canada, Mexico, Brasil, Japan, Australia, Frankrike, Italia, Spania, Tyskland, Storbritannia og Sveits.

Tjenesten er fortsatt ikke tilgjengelig i Norge.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.