FORBRUKERTEKNOLOGI

Google skal komme med Chromecast-feilfiks i dag

Nå skal wifi-problemene fjernes.

Det er ikke selve Chromecast-produktene som har skapt problemene. I stedet skyldes problemene overdreven utsending av nettverkstrafikk til enheten fra Android-mobiler.
Det er ikke selve Chromecast-produktene som har skapt problemene. I stedet skyldes problemene overdreven utsending av nettverkstrafikk til enheten fra Android-mobiler. Foto: Compudemano (CC BY 2.0)
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. jan. 2018 - 08:52

Etter at Google først bekreftet problemene som Android-enheter kan forårsake i wifi-nettverk hvor det også finnes enheter med Google Cast-støtte, for eksempel Chromecast, har selskapet jobbet raskt for å bringe fram en feilfiks. 

Bakgrunn: Problemer med wifi-nettet? Det kan skyldes apper med Chromecast-støtte

Feilfiks like om hjørnet

Ifølge en supportmelding fra Google skal denne feilfiksen begynne å bli rullet ut som en oppdatering til Google Play Tjenester, som pakken heter på norsk, den 18. januar, altså i dag. Google Play Tjenester oppdateres på omtrent samme måte som vanlige apper og er installert på de aller fleste Android-mobiler. Det betyr at denne oppdateringen vil bli tilgjengelig for de fleste enheter i løpet av noen dager, uavhengig av hvilken Android-versjon enheten har. 

Problemene som en del brukere har opplevd med tregt eller ustabilt wifi-nett, kan skyldes at Android-mobiler i noen tilfeller, og ved en feil, sender ut store mengder med nettverkstrafikk til Cast-enheten. I hvilken grad dette har skapt problemer, har blant annet vært avhengig av hva slags wifi-ruter som benyttes. 

Flere ruterleverandører har kommet med oppdateringer som skal redusere problemene, men det har ikke vært noen tvil om at problemet skyldes en feil i Android eller Android-apper. 

Oppdater ruterfastvaren også

Mens man venter på at oppdateringen til Google Play Tjenester skal blir installert, noe som riktignok gjerne skjer i bakgrunnen, anbefaler Google brukere som opplever de nevnte wifi-problemene å starte Android-enhetene på nytt, samt å sjekke at wifi-ruteren benytter den nyeste fastvaren som er tilgjengelig. 

Det sistnevnte er uansett et godt råd, da slike oppdateringer ofte inkluderer sikkerhetsfikser som kan hindre at uvedkommende trenger seg inn i det lokale nettverket. 

Dette er du selvfølgelig klar over?: Chrome får innebygd Chromecast-støtte

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.