APPER

Google-trøbbel på Android-mobiler

Flere apper har på nytt begynt å krasje.

Google Nå-funksjonen i Google-appen krasjer nå på mange Android-enheter.
Google Nå-funksjonen i Google-appen krasjer nå på mange Android-enheter. Skjermbilde: Digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. juni 2021 - 14:25 | Endret 22. juni 2021 - 19:34

Mange Android-brukere som har installert den siste oppdateringen av søkeappen til Google (versjon 12.23.16.23), som ble utgitt 21. juni, opplever at appen stadig krasjer. Dette kan for eksempel skje idet man åpner Google Nå-visningen. En rekke norske brukere melder nå om dette problemet i anmeldelser i Google Play.

Problemene gjelder på tvers av mange ulike enheter, og ifølge 9to5Google kan også Lens- og Podcasts-appene til Google være berørt av samme problem. 

Bortsett fra at problemet dukket opp med oppdateringen mandag, er det uklart hva som er årsaken. Google har bekreftet at det er kjent med problemet. 

Potensielle løsninger

Google beskriver over en løsning som fungerer hos noen, men langt fra hos alle. På mange Android-enheter brukes ikke den tradisjonelle av/på-knappen lenger til å skru enheten av og på – i alle fall ikke uten å endre standardinnstillingene, og da hjelper det ikke uansett hvor lenge man holder knappen inne.

Enkelt melder på den annen side at problemet har gått over av seg selv. 

Selv løste vi problemet ved å gå inn i appinnstillingene i Android, gå til Apper, velger Google i listen og deretter lagring. Herfra kan man slette alle dataene appen har lagret på enheten. Vi har ikke opplevd at appen krasjer etter at vi gjorde dette*. 

Ifølge 9to5Google finnes det et par alternative løsninger. Den ene er å installere den nyeste betaversjonen av Google-appen. En annen er å avinstallere oppdateringen. Men da ender man typisk opp med den versjonen som fulgte med enheten da den var ny, og den har nok sitt å slite med. 

Forhåpentligvis kommer Google om kort tid med en oppdatering som raskt løser problemet på en varig måte. Sist det oppstod et lignende problem, brukte Google bare timer på å komme med en oppdatering som fjernet den underliggende feilen.

* Rettelse tirsdag kveld: Feilen kom tilbake etter noen timer.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.