Googles avanserte sikkerhetsløsning for sårbare brukere kan nå brukes med Apple-apper

«Advanced Protection Program» inntar iOS-plattformen.

Googles avanserte sikkerhetsløsning for sårbare brukere kan nå brukes med Apple-apper
(Foto: digi.no)

«Advanced Protection Program» inntar iOS-plattformen.

I oktober i fjor lanserte Google noe de kaller Advanced Protection Program, eller Avansert beskyttelsesprogram på norsk, en ny sikkerhetsløsning som skal gi bedre beskyttelse av dine personlige Google-data.

Hittil har løsningen kun støttet Googles egne apper, men nå melder selskapet at løsningen også har blitt utvidet til å omfatte Apples apper.

Det betyr at Apples «native»-applikasjoner som for eksempel Kalender og Mail nå kan brukes med Googles sikkerhetsløsning.

Krever fysisk sikkerhetsnøkkel

 Avansert beskyttelsesprogram er en valgfri sikkerhetsløsning ment å sikre de personlige Google-kontoene til mennesker som er mest utsatt for målrettede angrep.

Ved å innrullere seg i løsningen vil blant annet tredjeparters tilgang til de mest sensitive dataene dine – som e-posten din og Disk-filene dine – automatisk begrenses.

Applikasjoner fra tredjeparter som ønsker tilgang til Gmail eller Disk, får i utgangspunktet ikke slike tillatelser om man velger å bli med i programmet.

«Godkjente» apper

For å få sikker tilgang må du bruke de «godkjente» appene – som hittil altså kun har vært Googles egne apper, men som nå også omfatter Apple-appene.

Et annet aspekt ved Avansert beskyttelsesprogram-løsningen er at den går ett steg videre enn vanlig tostegsverifikasjon når du logger på Google-kontoen din.

Programmet krever nemlig at fysisk USB-sikkerhetsnøkkel som må registreres før du kan slå på den avanserte beskyttelsen, noe som gir solid beskyttelse mot kontotilgang fra uvedkommende.

Mer informasjon om Avansert beskyttelsesprogram og hvordan du kommer i gang finner du hos Google.

Google har andre nyheter på gang: Selskapet reorganiserer Google Maps for utviklere og øker prisene »

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen