Helse sør-øst bytter ut styret i Sykehuspartner

Styret i Helse sør-øst har besluttet å skifte ut alle de eieroppnevnte styremedlemmene i datterselskapet Sykehuspartner etter IT-skandalen.

Styreleder Ann-Kristin Olsen i Helse sør-øst har rekruttert et styre til Sykehuspartner med solid erfaring som helsebyråkrater.
Styreleder Ann-Kristin Olsen i Helse sør-øst har rekruttert et styre til Sykehuspartner med solid erfaring som helsebyråkrater. (Bilde: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix)

Styret i Helse sør-øst har besluttet å skifte ut alle de eieroppnevnte styremedlemmene i datterselskapet Sykehuspartner etter IT-skandalen.

Helse sør-øst har erkjent at en gruppe utenlandske IT-arbeidere har hatt tilgang til pasientjournaler, og at de dermed har kunnet kopiere innholdet uten å legge igjen spor. I april benektet IT-direktør Thomas Bagley at utenlandske IT-arbeidere har hatt slik tilgang.

Det nye styret ledes av Morten Thorkildsen. Han får med seg Anne Kari Lande Hasle som nestleder. Som styremedlemmer er Eivind Gjemdal, Anita Schumacher og Just Ebbesen oppnevnt.

– Sykehuspartner går nå inn i en uvanlig arbeidskrevende fase, og det er viktig å få på plass et styre som kan involvere seg tungt. Jeg er svært tilfreds med at Morten Thorkildsen, som er tidligere toppsjef for IBM Norge og CEO i Rejlers Norge, og Anne Kari Lande Hasle, tidligere departementsråd i Helse- og omsorgsdepartementet, har takket ja til å overta som henholdsvis leder og nestleder, sier styreleder Ann-Kristin Olsen i Helse sør-øst.

Les også: Outsourcing i sykehusene settes på vent: – I ytterste konsekvens terminerer vi avtalen »

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Til toppen