GULLTASTEN

Her er vinnerne av årets Gulltasten-priser

Tirsdag kveld var et stort antall representanter fra mobilbransjen samlet for prisutdeling og festmiddag.

Huawei P30 Pro ble kåret til årets mobil både av fagjuryen og folkejuryen.
Huawei P30 Pro ble kåret til årets mobil både av fagjuryen og folkejuryen. Foto: Helge Brekke (TU Event)
5. nov. 2019 - 23:23

Etter en dag med et innholdsrikt faglig program på Inside Telecom-konferansen i DNB-bygget i Bjørvika, ble dagen avsluttet i Christiania Teater med en festmiddag og mobilbransjens årlige utdeling av Gulltasten-prisene.

Over 50 ulike produkter og selskaper var nominert i ni forskjellige priskategorier. Juryen har bestått av journalister fra ulike publikasjoner som Digi.no, Inside Telecom, Dinside.no og Elektronikkbransjen, samt bransjerepresentanter fra flere selskaper og organisasjoner. I tillegg er prisen for Folkets mobil kåret av folket selv – leserne av Digi.no og Inside Telecom, gjennom et samarbeid med Prisguiden.no. 

Her er alle vinnerne av Gulltasten 2019:

Årets mobil

Vinner: Huawei P30 Pro.

Huawei P30 Pro ble kåret til årets mobil både av fagjuryen og folkejuryen. <i>Foto:  Kurt Lekanger</i>
Huawei P30 Pro ble kåret til årets mobil både av fagjuryen og folkejuryen. Foto:  Kurt Lekanger

Årets nye mobiler har møtt hverandre i knallhard konkurranse. Mange tidligere unike egenskaper er nå jevnet ut slik som batterilevetid og nattkamera.

Likevel er det én telefon som har skilt seg ut, nemlig Huawei P30 Pro. Det er den første mobiltelefonen med fem ganger optisk zoom hvor sensoren ser ut via et prisme. I tillegg har den et fantastisk kamera med innovative fargefiltre som slipper inn mer lys. Og den setter nok en gang ny rekord i batteristørrelse og brukstid.

Les testen av Huawei P30 Pro på digi.no »

Folkets mobil

Vinner: Huawei P30 Pro.

Leserne av Digi.no og Inside Telecom var helt på linje med fagjuryen da Folkets mobil skulle kåres. I denne kategorien hadde vi plukket ut de viktigste toppmodellene på markedet, hvor leserne så kunne stemme på sin favorittmobil. 

Huawei P30 Pro stakk av med hele 25 prosent av stemmene, en solid ledelse over Samsung Galaxy S10/S10+ på andreplass som fikk 15 prosent av stemmene.  

Årets beste mobilkjøp

Vinner: OnePlus 7T Pro.

OnePlus 7T Pro. <i>Foto:  OnePlus</i>
OnePlus 7T Pro. Foto:  OnePlus

Juryen har sett på mange verdige kandidater til årets beste mobilkjøp. Likevel er det en relativt ny kandidat fra Kina som virkelig er blitt en utfordrer for de etablerte.

One Plus er ikke redd for å gå sine egne veier og har introdusert skjermer med høyere oppfriskningsrate på 90 Hz, noe som gir en mer flytende opplevelse. De har også en skjerm som er helt uten utsparinger til kamera. Kameraet dukker nemlig opp over kanten når man skal ta selvportretter. Selv om telefonene er fullspekket med det siste av teknologi, har de lagt seg langt lavere i pris enn konkurrentene.

Årets lydprodukt

Vinner: Jabra Elite 85h.

I et marked som stadig tilspisser seg, er årets lydprodukt et par hodetelefoner som har mye å by på til en relativt hyggelig pris sammenlignet med konkurrentene. Ikke bare leverer de god lyd og effektiv støydemping, men de er også svært gode på handsfree-samtaler. Dessuten kan de skilte med klassens beste batteritid og er ett av få produkter i denne kategorien som er tettet mot regn, og der produsenten gir to års garanti på akkurat det. 

Les test av Jabra Elite 85h på TU.no »

Jabra Elite 85h vant prisen for årets lydprodukt. <i>Foto:  Helge Brekke (TU Event)</i>
Jabra Elite 85h vant prisen for årets lydprodukt. Foto:  Helge Brekke (TU Event)

Årets helse- og treningsprodukt

Vinner: Huawei Watch GT 2.

I utvalget av blodtrykksmålere, blodsukkermålere og smarte treningsarmbånd ble dette en konkurranse mellom smartklokker med helse- og treningsfunksjoner.

Årets vinner er ikke det produktet som har best funksjonalitet, hverken på helse eller trening. Men den har et godt utvalg med lettforståelige funksjoner, i tillegg til å ha en uslåelig pris og en batterilevetid som nesten ikke er til å tro. Huawei Watch GT 2 klarer seg i to uker uten lading, og den har et flott design.

Anders Bigseth i Huawei tok imot prisen for årets helse- og treningsprodukt, Huawei Watch GT 2. <i>Foto:  Helge Brekke / TU Event</i>
Anders Bigseth i Huawei tok imot prisen for årets helse- og treningsprodukt, Huawei Watch GT 2. Foto:  Helge Brekke / TU Event

Årets mobilselskap

Vinner: Ice.

Vinneren av prisen «årets mobilselskap» er en utfordrer som blir
stadig synligere i det norske markedet. I løpet av året som har gått har
selskapet åpnet butikker, gått på børs, lansert en mobilbytteordning og flere
nyvinninger på abonnementsfronten. Juryen vil spesielt fremheve selskapets nye
juniorabonnement for dem under 13 år, som gir de yngste forbrukerne mulighet
til å bruke mobilen helt gratis.  

Ice ble årets mobilselskap. <i>Foto:  Helge Brekke (TU Event)</i>
Ice ble årets mobilselskap. Foto:  Helge Brekke (TU Event)

Årets bredbåndstilbyder

Vinner: Altibox.

Prisen går til en aktør som kan vise til en svært høy vekst i antallet kunder i første halvår 2019. Med små variasjoner fra år til år har selskapet vist denne veksttakten i en årrekke. Kundene skryter av selskapets TV-løsning, og var i første halvår den eneste større aktøren med vekst i TV-markedet. Epsi sier selskapet har de mest fornøyde kundene i bransjen for tiende år på rad.

Årets privatforhandler

Vinner: Telia Kvadrat.

Prisen for årets privatforhandler går til en forhandler som kan vise til svært gode resultater, takket være godt lederskap og bra fokus. Juryen skriver i sin begrunnelse at forhandleren har hatt en fin trend på mobilsalget.  

Telia Kvadrat ble årets privatforhandler. <i>Foto:  Helge Brekke</i>
Telia Kvadrat ble årets privatforhandler. Foto:  Helge Brekke

Årets bedriftsforhandler

Vinner: Markit Norway.

Prisen for årets bedriftsforandler går til en forhandler som til nå har vært størst på IT, men som nå ønsker å ta en større rolle innenfor telekom. Dette er en solid forhandler som leverer meget gode resultater og har vunnet store anbud.

Markit Norway vant prisen for årets bedriftsforhandler. <i>Foto:  Helge Brekke (TU Event)</i>
Markit Norway vant prisen for årets bedriftsforhandler. Foto:  Helge Brekke (TU Event)
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.