BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hissig utfordrer fra Tech

digi.no har testet en kraftig grafikkmaskin satt sammen av Tech Computers. Denne består kun av standardkomponenter - de aller heftigste, riktignok. Ytelsen sier sitt.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. feb. 1999 - 17:14
Innmaten til maskinen fra Tech Computers. <i>Foto:  Harald Brombach</i>
Innmaten til maskinen fra Tech Computers. Foto:  Harald Brombach

Vi ba for et uker siden Tech Computers om å sette sammen en kraftig grafikkmaskin, slik at vi kunne sammenligne den med en Wintel-basert Silicon Graphics 320-maskin. Tech sto relativt fritt til å komponere maskinen slik de ville, det viktigste kravet var at prisen ikke måtte overstige prisen på SGI-maskinen, drøye 40.000 kroner eksklusive mva.

Maskinen fra Tech var særdeles godt utstyrt. Dette er den første maskinen vi har testet med Pentium III-prosessor. Maskinen hadde et Oxygene GMX 2000 skjermkort fra 3Dlabs. Dette kortet har 96 MB med minne og koster alene 19.000 kroner eksklusive mva.

Ellers var maskinen utstyrt med ASUS hovedkort med plass til to prosessorer, 256 MB minne, IBM 10,1 GB EIDE harddisk, lydkort, 80 watts høyttalere, hele 50X ASUS CD-ROM og Intel Fast Ethernet-kort. Hovedkortet støtter inntil 1 GB minne. Også denne maskinen var utstyrt med Windows NT 4.0 Workstation.

Kabinettet til maskinen fra Tech Computers. <i>Foto:  Harald Brombach</i>
Kabinettet til maskinen fra Tech Computers. Foto:  Harald Brombach

Tech-maskinen var svært egnet til videre utvidelser. Kabinettet var et såkalt mini-filserver-tårn med masse plass. Det var hele 7 ledige diskplasser. Hovedkortet hadde to ledige PCI-porter og to ledige ISA-porter. I tillegg kommer de to USB-portene.

Kabinettet var for øvrig av den vanlige, beige, firkantede typen.

Prisen på maskinen fra Tech Computers var omtrent 37.500 eksklusive mva.

Nedenfor finner du en innledende artikkel til denne testen, en beskrivelse av Silicon Graphics-maskinen, samt en detaljert sammenligning av ytelsen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.