OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Huawei avviser at det blir slutt på Android-oppdateringer

Det loves fortsatt Android-oppdateringer til Huawei-enheter hvor operativsystemet fra Google er forhåndsinstallert.
Det loves fortsatt Android-oppdateringer til Huawei-enheter hvor operativsystemet fra Google er forhåndsinstallert. Foto: Harald Brombach
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. aug. 2020 - 18:32

Tidligere i dag skrev Digi.no at den midlertidige lisensen som sikrer at Huawei-enheter lansert før den 16. mai 2019 kan fortsette å motta oppdateringer fra Google, har utløpt på dato. Dette kunne potensielt sette slike oppdateringer og bruken av Googles app-portefølje i fare på disse enheten. 

Huawei P40 Pro er blant mobilene som rammes av Android-utestengningen, men nå ser det ut til at Huaweis egen Android-konkurrent snart ankommer.
Les også

Huawei skal lansere sin egen Android-konkurrent – og den er rett rundt hjørnet

Lover oppdateringer

Nå i ettermiddag har Digi.no mottatt en uttalelse om akkurat dette fra Anders Bigseth, PR-sjef for forbrukerprodukter i Huawei. 

– Huaweis smartmobiler med Google forhåndsinstallert kan fortsatt laste ned og oppdatere apper fra Google Play som vanlig. Huawei vil fortsette tilby å Android-systemoppdateringer og tjenester, skriver Bigseth.

Anders Bigseth i Huawei Norge.
Anders Bigseth i Huawei Norge.

Tilsvarende gjelder også for PC-er fra Huawei.

– Alle tilgjengelige Huawei-PC-er kan fortsette å bruke Windows og få tilgang til relevante tjenester. Programvare som ikke er fra Microsoft kan installeres og brukes som vanlig, skriver Bigseth.

Dette er gode nyheter for alle som har kjøpt Huawei-enheter i forkant av at handelsforbudet fra myndighetene i USA ble innført. Flere av selskapets produkter i denne perioden kom godt ut i tester og gjorde det bra også i salgslistene her hjemme. Trolig er det mange som fortsatt benytter disse enhetene og som planlegger å gjøre dette i enda en god stund framover. 

Generativ KI vil etter hvert endre ganske drastisk på søkeopplevelsen i Google.
Les også

Massiv KI-satsing: Slik vil Google-søkingen din endres

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.